5 jaar succesvolle inzet van vrijwilligers in Mariahoeve

Zaterdag bestond het BIT-team van Ingrid Vogel en haar mannen en vrouwen 5 jaar. Het Buurt Interventie Team, een vaste groep van ruim 10 leden, die elke dinsdag in de avond vaste routes afleggen in Mariahoeve om vast te stellen hoe het er met de wijk voor staat. Zij signaleren rommel, slechte verlichting, bedreiging van de leefbaarheid en hebben een neus voor dreigende onveiligheid.

In een directe relatie met de ambtenaren van het stadsdeel Haagse Hout worden meldingen ontvangen en in acties omgezet. Zo krijgt onveiligheid geen kans en voelen de mensen zich in Mariahoeve veiliger. Het klinkt eenvoudig en dat is het ook. Het werk als vrijwilligers heeft een enorme positieve invloed op het dagelijkse leven van de mensen. In totaal zijn in Den Haag 30 BIT-teams actief. Met een enorm grote saamhorigheid en verbetering van de leefbaarheid in Mariahoeve en in de andere stadsdelen tot gevolg.
Politici zouden verplicht moeten meelopen. Ze leren de stadsdelen kennen en nog veel belangrijker, zij kunnen helpen de dagelijkse problemen op te lossen.
Complimenten voor dit BIT-team van Mariahoeve. En die waardering kwam van instanties als het stadsdeel Haagse Hout, Staedion, de wijkpolitie, het BIT-team van Vrederust en Bouwlust en de wethouder Van Engelshoven.
Ingrid en je mannen en vrouwen, jullie zijn goud voor Mariahoeve.

One thought on “5 jaar succesvolle inzet van vrijwilligers in Mariahoeve

  1. Moet dit bericht niet verwijderd worden? Ingrid was nou niet bepaald een succes als leider van een BIT team
    Overigens ook niet bij andere zaken die zij op haar manier regelde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *