Activiteiten en evenementen Den Haag september 2015

Kermis in Den Haag

Kermis in Den Haag

Met de zomervakantie achter de rug lijkt er een sombere maand aan te komen. De kantoren en de schoolbanken zijn weer open. Maar wij Hagenezen laten ons niet kennen! De laatste zonnige dagen van het jaar worden feestelijk gevierd in onze stad. Er zijn in september oneindig veel leuke dingen in Den Haag te beleven.

In de blog “Activiteiten en evenementen Den Haag september 2015″ geven we een overzicht van leuke activiteiten en evenementen die deze maand in Den Haag plaatsvinden. Weet jij al naar welke evenementen je toegaat?

Hieronder een overzicht van de evenementen en activiteiten in de maand september.

 1. Antiek- en Boekenmarkt Lange Voorhout (14 mei t/m 31 oktober)
  Van 14 mei tot en met 27 oktober 2015 staan op het Lange Voorhout iedere  donderdag ongeveer 75 kramen met antieke meubels, servies, sieraden, bijzonderheden, prenten en boeken. Op zondag is er tevens een kleine kunstmarkt. Alle markten zijn gratis toegankelijk en geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
 2. Haagse Grachtenpracht (4 & 5 september)
  Op deze twee zomerse avonden kunt u plaatsnemen op de boot en varen onder het genot van een hapje en een drankje. Laat u verrassen door de verschillende acts, variërend van zang tot toneel en muziek. Diverse bekende gezichten, maar ook nieuwe talenten doen dit jaar mee aan het Haagse spektakel. Het evenement wordt gepresenteerd door choreografe Lonneke van Leth en De Ooievaart.
 3. Haagse kermis (5 t/m 20 september)
  Op het Malieveld staat twee weken lang een grote kermis. In het kader van Prinsjesdag staan ook dit jaar alle attracties voor je klaar.
 4. Art & Fashion Noordeinde (zaterdag 5 september)
  De beste dag om het Noordeinde te bezoeken voor een dagje gezelligheid en entertainment. Het gebied rondom paleis Noordeinde is op 5 september versierd met een honderden meters lange oranje loper. Er vinden verschillende modeshows, exposities en gratis concerten plaats. De toegang is gratis.
 5. Museumnacht Den Haag (zaterdag 5 september)
  Tijdens de jaarlijkse Museumnacht stellen musea zich weer van 20.00 tot 01.00 uur open voor een nachtelijk museumbezoekje. Het thema dit jaar is Open & Bloot. Zo’n 40 instellingen zijn te bezoeken.
 6. Embassy Festival (zaterdag 5 september)
  Het gratis toegankelijke Embassy Festival op het Lange Voorhout staat in het teken van diverse optredens. Naast muziek is er op het Embassy Festival volop aandacht voor kunst, eten & drinken en dans uit alle windstreken van de wereld. Het festival duurt van 12.00 tot 20.00 uur.
 7. Ooievaarsrun (zaterdag 5 september)
  De Ooievaarsrun is een toertocht met vrachtwagens waarin mensen met een verstandelijke beperking meerijden vanaf Den Haag door het Westland naar de visafslag in Scheveningen. Ruim 550 mensen doen mee.
 8. Openingsweekend Zuiderstrandtheater (5 & 6 september)
  Op 5 en 6 september wordt gevierd dat het Zuiderstrandtheater dit seizoen officieel in gebruik genomen wordt. Geniet van gratis optredens of krijg een rondleiding!
 9. City Life Church Jubileum (zondag 6 september)
  Zondag 6 september vindt het 20-jarig bestaan in de Grote Kerk plaats. Er is dans, theater, live-muziek en zelfs film te bezichtigen. Ook is er een leuk kinderprogramma. Een leuk uitje voor het hele gezin dus. De deuren gaan open om 17:00 en het evenement eindigt om 19:30. De toegang is gratis.
 10. Haags Uitfestival (zondag 6 september)
  De jaarlijkse start van het culturele seizoen is op zondag 6 september tijdens het Haags Uitfestival. Rondom het Lange Voorhout, de Hofplaats en het Spuiplein geven culturele instellingen weer voorproefjes van wat je tijdens hun voorstellingen kunt verwachten.
 11. Kroegenspeurtocht (zondag 6 september)
  De echte kroegtijger kan het niet missen: de Kroegenspeurtocht door het centrum van Den Haag.
 12. Prinsjesfestival (9 t/m 15 september)
  Tijdens het prinsjesfestival staat alles in het teken van prinsjesdag 2015. Door de hele stad vinden verschillende voorstellingen, exposities, markten en diners plaats. Er is voor ieder wat wils.
 13. Senioren Beurs Haaglanden (donderdag 10 september)
  Ook dit jaar vindt de grote Senioren Beurs weer plaats in Den Haag. Er zijn veel open stands te bezoeken, die interactieve ontmoetingen stimuleren. Er is ruimte voor exposanten, cultuur, amusement en veel meer. Bedrijven die binnen deze doelgroep vallen kunnen zich aanmelden voor de beurs via de website.
 14. Open Monumentendag (12 & 13 september)
  Open Monumentendag is de gelegenheid om op plekken te komen die normaal gesloten blijven voor het publiek. Welk bijzonder gebouw wil jij van binnen bekijken?
 15. Food Truck Festival Trek (10 t/m 13 september)
  Het Food Truck Festival Trek is de place to be voor foodies. Het Westbroekpark is dan weer een openluchtrestaurant met tientallen foodtrucks waar je kunt proeven van de lekkerste hapjes en drankjes.
 16. Haagse Skatetog (zondag 13 september)
  op 13 september kan jong en oud meedoen aan de Haagse Skatetog. Met een grote groep kun je langs alle leuke en bekende plekken van de stad skaten, begeleid door Politie Haaglanden. De enige vereiste is een eigen paar skates. Deelname is gratis! De organisatie is ook op zoek naar vrijwilligers voor de EHBO en de verkeersregeling. Meld je hier aan.
 17. Prinsjesdag (dinsdag 15 september)
  Den Haag staat op 15 september volledig in het teken van Prinsjesdag. Je kunt bijvoorbeeld de koninklijke stoet van de gouden koets bekijken of de balkonscène bij paleis Noordeinde bezoeken. Door de hele stad vinden verschillende evenementen plaats.
 18. The Hague Pro Freestyle (18 t/m 20 september)
  In dit weekend vindt in Den Haag het grootste freestylewedstrijd van de Benelux plaats. Top-atleten uit de BMX-, mountainbike-, wakeboard-, snowboard-, skateboard-, en skiwereld laten zich op deze dagen van hun beste kant zien. De Hofvijver en het Spuiplein zijn het podium voor de mooiste trucs en stunts. Het sportfestijn wordt gecombineerd met de leukste afterparty’s en muziek. Een evenement om niet te missen! Bekijk hier de trailer van The Hague Pro Freestyle.
 19. Just Peace festival (18 t/m 21 september)
  Tijdens deze dagen staat Den Haag in het teken van de internationale dag van de vrede met het Just Peace Festival. Er zijn maarliefst 15 verschillende activiteiten, waaronder debatten, concerten, tours en tentoonstellingen. Ook de bekende Vredesloop is onderdeel van dit festival.
 20. Vredesloop Den Haag (zaterdag 19 september)
  Zaterdag 19 september vindt voor de derde keer de Vredesloop plaats. In het teken van de dag van de vrede is het parcours rond het Vredespaleis opnieuw geopend voor alle lopers. Voor alle kinderen die deelnemen biedt HAAG Atletiek vier gratis trainingen als voorbereiding aan. Je kunt je van tevoren aanmelden voor de Vredesloop.
 21. Haagse oogst grassroot festival ( 20 september)
  Tijdens het Haagse oogst festival is het Huijgenspark in Den Haag geopend voor iedereen die iets bijzonders wil laten zien. Heb je een eigen kledinglijn, zelfverbouwde groenten of een mooi eindexamenproject dat je wilt tonen aan de hele stad? Dan is dit je kans. Meld je hier aan voor een plek op het festival!
 22. Marathon Den Haag (zondag 20 september)
  Sportievelingen opgelet: ook dit jaar is Den Haag Marathon er weer. Op ieder niveau is het mogelijk om mee te doen. Je kunt kiezen uit een afstand van 2, 21, 42 of 60 kilometer. Aanmelden voor de 60 km Ultramarathon kan tot 13 september. Voor alle andere afstanden duurt de inschrijving tot 20 september.
 23. Rrrollend Den Haag (25 t/m 27 september)
  Rrrollend foodtruckfestival Den Haag is terug! Na een bezoek aan verschillende grote steden, komen de nieuwste en beste foodtrucks opnieuw samen op het Lange Voorhout. Kom genieten van de gezellige sfeer en muziek en geniet van de heerlijke snacks. Toegang is gratis. Ook optreden op Rrrollend Den Haag is mogelijk. Meld je hiervoor van tevoren aan via info@rrollend.nl.
 24. Foto: ddouk (Pixabay)

  Foto: ddouk (Pixabay)

  Internationaal Vliegerfestival Scheveningen ( 26 & 27 september)
  In het laatste weekend van september vindt het 38e internationale vliegerfestival van Nederland plaats. Er zijn deze dagen veel vliegershows op hoog niveau. In de avonduren is ook de grootste vlieger van Europa aanwezig, die de lucht versiert met gekleurde lichtjes.

11728 getoond, 2510 bekeken

One thought on “Activiteiten en evenementen Den Haag september 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *