Activiteiten en evenementen in Den Haag augustus 2017

Vuurwerkfestival reuzenrad

Foto: Richard Mulder

In de laatste maand voordat de zomervakantie ten einde komt zijn er gelukkig nog talloze leuke activiteiten, evenementen, feestjes en festivals te beleven in Den Haag. Maak vooral nog gretig gebruik van je vakantie uren en zie in het overzicht hieronder de leukste activiteiten en evenementen in Den Haag die in augustus worden georganiseerd.

Schollenpop 2017 (zaterdag 5 augustus)
Op zaterdag 5 augustus vindt popfestival Schollenpop 2017 plaats op het Zuiderstrand van Scheveningen. Het festival is zoals ieder jaar weer gratis te bezoeken. Het feest begint dit jaar om 13.00 uur en eindigt zo rond 23.30 uur.

Open Dag ADO Den Haag: 6 augustus 2017
Op zondag 6 augustus vindt de jaarlijkse Open Dag van ADO Den Haag plaats. In en rondom het Cars Jeans Stadion worden diverse leuke activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. Gedurende de middag trevens diverse artiesten op en ook worden er clinics gegeven in het stadion.

Salt Market Keizerstraat (zondag 13 augustus)
Geniet van en verblijd jezelf met de mooiste handgemaakte en lokale lifestyleproducten! Deze editite van de Salt Market vindt plaats in de Keizerstraat, vlabkij het strand van Scheveningen. Er zijn genoeg hapjes en drankjes voor iedereen en ook voor de kleintjes is er bij het Salt Market kids-plein genoeg te beleven.

Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen 2017 (11/12 en 18/19 augustus)
Het vuurwerkevenement waar menig Hagenees ieder jaar naar uit kijkt strijkt in de weekenden van 11/12 en 18/19 augustus weer neer in Scheveningen. Diverse landen gaan wederom de strijd aan om te bepalen wie de beste vuurwerkshow kan geven. Bekijk hier het programma!

Jazz in de gracht: 17 t/m 19 augustus 2017
Op 17, 18 en 19 augustus kun je op de Haagse grachten weer lekker genieten van de mooiste jazzdeuntjes. Naast de geweldige jazzmuziek kun je je tijdens Jazz in de Gracht ook nog eens te goed doen aan overheerlijke culinaire lekkernijen, verzorgt door unieke foodtrucks.

Vaarnaval 2017 (26 augustus)
Het varend festival Vaarnaval wordt dit jaar, na een afwezigheid in 2016, weer gehouden als alternatief op het Varend Corso dat dit jaar helaas toch niet door Den Haag zal varen. eVaarnaval is een festival wat voor het grootste gedeelte plaatsvindt op de Haagse grachten. Wel is er een festivalterrein, waarvan men op de boot kan stappen en vooraf kan genieten van o.a. DJ en dans workshops.

Zomer OCK 2017
Voor het Zomer OCK festival staan ook dit jaar weer boordevol gezellige activiteiten voor jong en oud op de planning. Verwacht livemuziek, kleine theatervoorstellingen, samba dansen, heerlijke hapjes en drankjes, en nog veel meer.

Haagse Kunst- en Antiekdagen: 26 en 27 augustus 2017
Liefhebbers van kunst en antiek zijn tijdens de Haagse Kunst- en Antiekdagen op het Lange Voorhout meer dan welkom. Je vindt hier diverse kunst-, curiosa-, boeken-, keramiek- en beeldhouwmarkten. Met maar liefst 185 deelnemers valt hier voor iedereen wel wat te behalen.

Heb jij nog een leuke tip over evenementen in Den Haag? Laat het weten in een reactie hieronder!

Lees ook: Festivals en evenementen Den Haag agenda 2017

5909 getoond, 1151 bekeken

3 thoughts on “Activiteiten en evenementen in Den Haag augustus 2017

 1. Wild Rooster festival op de Grote Markt staat er niet bij! Gratis festival voor rockabilly, bluegrass, country, blues en rock’n’roll, 25 & 26 aug.

 2. Huiskamerexposities Jacobastraat Den Haag
  Kunstroute, tekenworkshop
  Zaterdag 26 augustus 2017 van 12:00 tot 17:00
  https://www.facebook.com/huiskamerexposities/
  Gratis en boeking niet nodig

  Voor de derde keer openen kunstenaars uit de Jacobastraat de voordeuren zodat jij hun werk kunt bewonderen en om jou een kijkje te geven in de huiskamers. In deze pittoreske arbeiderswoningen van de Jacobastraat wonen veel kunstenaars, fotografen, muzikanten en andere creatieven. Niet alleen zijn het werk en de disciplines van de kunstenaars erg divers en inspirerend, ook zijn de huizen waarin zij wonen (en werken) verassend verschillend. Tijdens deze zaterdagmiddag kun je ook meedoen aan de doorlopende workshop Tekenbeesten die gegeven wordt door een professionele illustrator in de naastgelegen kinderboerderij Jacobahof. De workshop is voor jong en oud. Verder is er een pop-up store waar je betaalbare kunstwerken en reproducties kunt aanschaffen.
  De Jacobastraat en het bijbehorende kinderboerderij Jacobahof kun je gerust een verstopte parel noemen. En ligt op steenworp afstand van de Prinsengracht en het Westeinde ziekenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *