Aftrap 38ste editie Vuurwerkfestival Scheveningen (foto’s)

Vuurwerkfestival Scheveningen

Pools vuurwerk De Polen mochten als tweede hun show beginnen.

Op vrijdagavond 11 augustus 2017 vond de aftrap plaats van het 38e Vuurwerkfestival Scheveningen. Toen ik rond half acht aan kwam fietsen, zag ik dat alle garages al bomvol waren. Het zou een druk feestje worden. Ik mocht als VIP het vuurwerk gaan bekijken, vastleggen en verslaan bij het Kurhaus. Het was een mooie zomerse avond, al stak er wel een wind op. Ik was daarom blij dat ik m’n das bij me had. Ik had een mooie plek uitgezocht voor mij en mijn medefotograaf die met mij mee is gegaan. Wij hadden er zin in en proostten op de mooie avond. We werden getrakteerd op een hapje en een drankje. Er werd door de omroeper verteld dat Nederland zou beginnen en dat het team van Polen de avond af zou sluiten.

Het strand stroomde vol mensen. Op de boulevard had Crazy Piano’s één podium, met lichtshow, waar vele mensen stonden te dansen en luidkeels meezongen met de bekende nummers die ze speelden. De draaimolen, draaide continue, en zo was er op deze avond voor iedereen wat wils.

Toen gingen de lichten uit van het Kurhaus en de boulevard en begon de vuurwerkshow. Bij de grotere sierstukken vuurwerk kwamen er ahhh’s en ohhh’s uit de monden van de mensen. En kreeg de Nederlandse inzending applaus. Na 20 minuten, ging ’t Poolse vuurwerk van start. Mensen konden ook deze ronde waarderen en de ahh’s en oohh’s waren duidelijk hoorbaar. Daarna stroomde Scheveningen leeg. Het was een grote mierenhoop, bussen stonden stil en trams, en fluitjes floten, om mensen tot stoppen te manen, opdat zij het openbaar vervoer konden regelen.

Ik was blij dat ik op de fiets was, ondanks de tegenwind. Vanavond is de tweede ronde, maar zal iedereen aanbevelen met het Openbaar vervoer te komen, want om 23 uur stonden ze nog in de file om Scheveningen uit te komen.

Programma
zaterdag 12 augustus 21:45 uur – China
zaterdag 12 augustus 22:30 uur – Frankrijk
vrijdag 18 augustus 21:45 uur – Japan
vrijdag 18 augustus 22:30 uur – België
zaterdag 19 augustus 21:45 uur – Portugal
zaterdag 19 augustus 22:30 uur – Spanje (winnaar 2016)

Veel kijkplezier
Marjon.

2234 getoond, 147 bekeken

One thought on “Aftrap 38ste editie Vuurwerkfestival Scheveningen (foto’s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *