De Nacht van de Vluchteling: Elke stap een landmijn

De Nacht van de Vluchteling is een nachtelijke wandeltocht van 40 kilometer die begint in Rotterdam en eindigt in Den Haag. Op donderdag 9 mei werd om 24:00 uur het startschot voor de vierde Nacht van de Vluchteling op de Erasmusbrug in Rotterdam gegeven. Op vrijdagochtend 10 mei kwamen de wandelaars tussen 06:00 en 11:00 uur over de finish in het Humanity House in Den Haag. Deelnemers aan de loop lieten zich sponsoren om zo veel mogelijk geld op te halen voor het ruimen van landmijnen in Zuid-Soedan.

Vluchtelingen in Zuid-Soedan stappen vaak in hun vlucht op landmijnen, dit risico nemen ze om het geweld in hun eigen land te ontvluchten. Elke stap die in de Nacht van de Vluchteling werd gezet door de gesponsorde deelnemer was dus een stap dichtbij een veiliger landmijn vrij Zuid-Soedan.

Naast alle deelnemers sloten ook tal van muzikanten, schrijvers, (ex)politici, sporters en andere betrokkenen zich aan bij de Nacht van de Vluchteling. Tussen de wandelaars van de Nacht van de Vluchteling was dit jaar ook de Haagse singer-songwriter Ed Struijlaart te vinden. Met zijn gitaar om zijn nek liep hij zingend en spelend een gedeelte over de route.

Mauro Manuel liep ook mee met de Nacht. Mauro kwam vorig jaar veelvoudig in het nieuws betreft de aanvraag van zijn verblijfsvergunning voor Nederland. In totaal liepen er 600 deelnemers mee met de Nacht van de Vluchteling en werd er ruim 150.000 euro opgehaald.

Bezoek de website van de Nacht van de Vluchteling voor meer informatie.

Foto’s Nacht van de Vluchteling:

Met dank aan Scouting GordonGroep in Rijswijk voor de gastvrijheid.

Foto’s HenderShots.nl 2013 ©

One thought on “De Nacht van de Vluchteling: Elke stap een landmijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *