Een Sneak preview van Hofhouse Den Haag

Hofhouse den haag

Foodunits in aanbouw. Bron; Facebook Hofhouse

Als oud VROM-medewerker en blogger van DenHaagDirect mocht ik op 13 april 2017 aanwezig zijn bij de Sneak preview van het in juni 2017 te openen nieuwe en grote horecaconcept Hofhouse Den Haag. Hofhouse wordt een dynamische plek van 1.000m² waar passanten, zakelijke bezoekers, lokale gasten en toeristen terecht kunnen voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Wilbert Eekhof, adjunct-directeur PPS, van exploitant ISS Facility Services, gaf mij alvast een kijkje in de keuken.

Architectuur
In mijn tijd als ambtenaar van VROM, was ik in de periode 2001-2012 bewoner van de Rijnstraat 8 te Den Haag. De gedeeltelijke sloop en herbouw heb ik als – inmiddels- ambtenaar van het ministerie van BZK aan de Turfmarkt van nabij mogen meemaken. Hofhouse is gevestigd in de plint van het nieuwe flexibele rijkskantoor, waar in de loop van het jaar het ministerie van Buitenlandse Zaken en I&M worden gevestigd. De architectuur en het interieur is ontworpen door het befaamde architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas.

Hofhouse den haag

Wat direct bij binnenkomst opvalt is de hoge ruimte en transparantie. De vele glaspartijen zijn hier natuurlijk debet aan. Eyecatcher is in het midden de betonnen onderkant van een wereldbol, die in de hierboven gelegen vergaderruimte wordt opgesteld.

De wereldbol ligt dan hier verzonken rondom een grote ronde vergaderopstelling, waar medewerkers van verschillende ministeries en diensten werken er regelmatig ambassadeurs en wereldleiders te gast zijn. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de laatste fase van de inrichting. Er komen grote plantenbakken in met enorme palmbomen van 9 meter hoog en veel groen.

Hofhouse den haag


Vaste en wisselende foodconcepten
Hofhouse biedt straks een mix van 8 verschillende horecabelevingen verspreid over 6 vaste eilanden en 2 dynamische pop-up elementen die per seizoen wisselen. Daarnaast komt er nog een grote cocktailbar. Voor de 6 vaste eilanden zijn inmiddels 3 contracten afgesloten met BurgerZ, de Salsa Shop en SLA. Verder komen er nog een Coffee & Bakery, een Aziatisch en Mediterraans eiland. Zo valt er altijd iets te ontdekken. Van ontbijt tot diner, en ook voor cocktails en high wines (het hartige broertje van de high tea).

Hofhouse den haag

De locatie beschikt straks over circa 350 zitplaatsen en biedt ruimte voor take-away. Het buitenterras biedt straks ruimte tussen de 150 en 200 personen, maar blijft wel publiek gebied. Het lijkt mij persoonlijk wel handig om met een groot gezelschap direct te kunnen kiezen uit de verschillende internationale keukens. Er komen diverse zitgedeeltes, grote leestafels, klassieke tafelsetting voor lunchen en dineren, maar ook zithoeken voor borrels en groepen.

Vooraf reserveren is in principe niet mogelijk en bediening is niet aanwezig.

Openingsevenementen
Naar verwachting gaat het Hofhouse in juni van dit jaar open en dit zal gepaard gaan met de nodige spectaculaire openingsevenementen.

Hofhouse heeft de volgende openingstijden:
Maandag – Woensdag: 07:00 tot 21:00 uur
Donderdag- Vrijdag : 07:00 tot 23:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 23:00 uur
Zondag : 10:00 – 23:00 uur

Zie ook: www.hofhouse.nl

9718 getoond, 871 bekeken

One thought on “Een Sneak preview van Hofhouse Den Haag

  1. De naam van het ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt afgekort geschreven als IenM. De afkorting I&M wordt niet gehanteerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *