Een weekendje tussen ridders en prinsessen op Haags Historische Festijn


Afgelopen weekend was er de tweede editie van het Haags Historische Festijn. Dit weekend kon iedereen die dit wilde kennis nemen van de Haagse geschiedenis.

HHF-2017-32-560x315Rondom de hof vijver stond het Middeleeuws Kampement van Compagnie van Brederode en Huurlingen die de graaf van Holland. Zij demonstreren hun wapens en vertelden je alles over hun leven in een kampement. Ook de adel had hier zijn tenten opgeslagen. Een mooie aanblik al die kampvuren, paarden en de ridders die keer op keer hun pakjes mochten aandoen.

 

Schouwspel PacificatieHHF-2017-58-560x315
De eerste dag werd spectaculaire geopend. Met een nagespeeld stukje geschiedenis, werden de bezoekers terug gebracht naar 1917. Minister-president Cort van der Linden en nog wat ministers waren te gast op het Binnenhof. Hier kregen zij het aan de stok met Alleta Jacobs en een grote groep dames. Met een demonstratie op het binnenhof, wilde de dames hun standpunt duidelijk maken. Hoe maakt dan minister-president een einde aan de meer dan 100 jaar durende Schoolstrijd en de strijd voor Kiesrecht?

HHF-2017-31-560x315Schouwspel Graaf van Holland
Graaf Floris V van Holland verschijnt anno 1295 voor zijn grafelijk slot (Binnenhof) met de Ridderzaal om ridders, edelen, Compagnieleden van Brederode en Huurlingen op te roepen voor de strijd tegen Engeland. Waren alle edelen wel welkom? Wat blijkt een van de edelen was dus niet uitgenodigd, iets wat met een gevecht werd uitgevochten.

8 koninginnen uit 200 jaar koninkrijkhhhgjgjgjhghjhfffhh-560x315
In de paleistuin kon je de 8 koninginnen uit 200 jaar koninkrijk ontmoeten. Zij kunnen je alles vertellen over hun leven in de paleizen met hun mannen: de koningen en prinsen. Jong en oud konden daarnaast gezellig met de koninginnen picknicken of deelnemen aan de Prinses van de

1772 getoond, 202 bekeken

2 thoughts on “Een weekendje tussen ridders en prinsessen op Haags Historische Festijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *