Fraude zorgt voor verandering parkeerbeleid gehandicapten Den Haag

De parkeerkaart voor gehandicapten is vanaf 1 december 2012 niet meer gratis te gebruiken op een betaalde parkeerplaats in Den Haag. Je kan nog wel gratis parkeren op de algemene parkeerplaatsen voor gehandicapten, mocht je hiervoor in aanmerking komen. Haagse gehandicapten met een Europese Gehandicaptenparkeerkaart die zelf een auto besturen kunnen een Bewonersparkeervergunning Gehandicapten aanvragen waarmee ze wel overal gratis kunnen parkeren.

De gehandicaptenparkeerkaart is zeer gevoelig voor fraude en misbruik, daarom verandert het parkeerbeleid voor gehandicapten. Je kunt er nu namelijk overal gratis mee parkeren en de kaart is niet verplicht gekoppeld aan een kenteken. De gemeente heeft onderzocht of de gehandicaptenparkeerkaart verplicht op kenteken kan worden gesteld. Europese richtlijnen laten dat echter niet toe. Met de nieuwe Bewonersparkeervergunning Gehandicapten pakt de gemeente de fraude met de gehandicaptenparkeerkaart aan.

Mocht je nog geen Europese Gehandicaptenparkeerkaart hebben,  vraag dan met het aanvraagformulier Parkeerkaart voor mensen met een handicap een Gehandicaptenparkeerkaart en een Bewonersvergunning Gehandicapten aan.

Wat vind jij van deze actie van de gemeente? Laat het horen in een reactie hieronder!

4 thoughts on “Fraude zorgt voor verandering parkeerbeleid gehandicapten Den Haag

 1. Asocial Den Haag.Het wapen van Den Haag past bij gemeente Den Haag.Hoog op de poten,lange tenen,en een grote waffle.

 2. Mee eens net als Amsterdam doen dan is het geen fraudegeval ik heb zelf een Europees gehandicaptkaart maar ben wel de dupe van de beleid van gemeente Den Haag dit is ook de eerste gemeente die niet meewerkt met bezoekers gehandicapt en fraude nee puur geldklopperij neem een voorbeeld aan Amsterdam gemeente Den Haag

 3. Den Haag als enige gemeente met zo,n parkeerbeleid is niet sociaal een ieder van buiten de gemeente wordt gestraft omdat die invalide is!
  En loopt door even niet attent te zijn een giga boete op!
  Neem Amsterdam als voorbeeld geef je auto nummer door laat je invalide kaart door hun registreren en je hoeft hem niet eens meer in de auto achter te laten,de controleur scant je auto als zijnde invalide voertuig.
  Einde fraude verhaal!
  Als een stad ergens parkeer problemen heeft dan is het wel in Amsterdam en die doen het wel eenvoudig en veilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *