Haagse Arabesken nr. 29 (3): de oplossing

Echt zo’n gebouw dat vroeg of laat wel langs moest komen als Arabesk en nu was de aangewezen tijd. Met uitzicht over electoraat dat voor 85% PvdA, SP of PVV stemt is het CDA een paar jaar geleden neergestreken in het voormalige pand van de Duinwaterleiding.

Locatie: Buitenom 18 (Centrum)

Na de Lees verder… meer over de partijen en hun bureaus, het duinwater en de nieuwbouw op de hoek. Eerst maar even genieten van Ko’s foto:

Overzichtsimpressie koraypoyraz.com (C)

Het was puur toeval dat deze ton-sur-ton ‘slee’ voor de deur stond. Waar een auto op de stoep door Geert Snijders eventueel creatief genegeerd kan worden, zitten ze ons meestal in de weg. Nu waren we er blij mee, al contrasteert hij dan wel weer met het weinig Jacobse & van Es gehalte van CDA’s lijsttrekker Buma. Maar weten wij veel, het blijft een Fries!

 

Nu vroegen we ons af hoeveel van die 20 (!) partijen op de Haagse Kieslijst er eigenlijk hun partijbureau nog dicht bij het vuur hebben. Dat viel best tegen, 4½ maar:

De oude kop, met Aanslag

Voor de volledigheid en om niet van partijdigheid verdacht te kunnen worden, was bovenstaande best veel opzoekwerk. Voor het CDA partijbureau en het Buitenom zijn we dan ook blij alleen te hoeven verwijzen naar het standaard- en levenswerk van mede-blogger (en fijne vent) Chris Schram. Het gebouw van de Duinwaterleiding (nu Dunea) hier, het Buitenom hier en wat er allemaal verdwenen is hier.

Tekening van de Architect

…………. Bij dat laatste wilden wij aansluiten met het project op de korte kant van het Buitenom (zie kaartje: rood), waar behalve na jaren gesteggel de Blauwe Aanslag gesloopt is maar ook de hoek met de Prinsegracht. Daar is sindsdien al een nieuwbouwproject van Staedion verrezen, in dezelfde stijl als iets verderop aan de Vallaintlaan, waar op de ‘Blauwe hoek’ alleen nog moestuintjes zijn ontwikkeld. Staedion prijst het complex aan, maar heeft blijkbaar toch te weinig verkocht aan de doelgroep om de hele korte kant van het Buitenom al vol te zetten. Opmerkelijk is dat er nu ook wijdser gekeken wordt en behalve homoseksuele ouderen ook humanisten van alle kunne welkom zijn.

Tenslotte: de foto’s over “Het Duinwater” gaan over de Amsterdamse Duinwater Maatschappij (oprichter: Jacob van Lennep!) en over die fles was een leuke rel: (deel 1, dan 2 en de ontmaskering in deel 3)

Volgende week keren we weer terug naar onze Slagers September en slagen ditmaal coöperatief. Tot die tijd zijn alle aanvullingen -zoals altijd en dank daarvoor- zeer welkom hier en de tips op:

10 thoughts on “Haagse Arabesken nr. 29 (3): de oplossing

 1. @Einstein
  Dom van mij om dat niet te snappen. Maar ja, ik heb 10 jaar in Amsterdam gewoon en was vroeger blond.

 2. @Andreas
  Omdat maart 2011(een fles water uit 1975 aanzien voor een fles uit 1853) niet verschilt van andere maanden als het gaat om de geestelijke gesteldheid van de bewoners van de hoofdstad.

 3. @Jacob Cats
  Als ik op de link klik krijg ik een Telegraafbericht van 7 juli 2012 over minderbegaafde Amsterdammers waarin ik over maart 2011 niets terug vind.

 4. @Jacobs link. t verhaal was, uiteraard, al super en met die toevoeging nog superduperder X’D ze kunnen me opschrapen

 5. John, ik geef de foto’s meestal gewoon de naam van de tekst die in beeld te lezen is, of de titel van de Arabesk. Bij deel 1 was al “Duinwaterleiding” te vinden boven de deur, maar het was zúlk zonnig weer, dat het contrast wat verloren ging.

  De foto was eigenlijk het pronkstuk deze week. Het verhaal was eigenlijk doorborduren op Chris’ teksten en wat de huidige stand van zaken was. Dunea, duinwater en Meijendel komen nog wel eens langs bij de toren tzt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *