Bron: goedeideeen.punt.nl

Vanaf aanstaande woensdag kan je fruit plukken in de oude boomgaard in stadsdeel Escamp, die nog ieder jaar vele soorten fruit produceert. Wat voor fruit? Verschillende soorten peren en appels, maar zelfs kersen en pruimen zijn hier te vinden.

Dit doet me denken aan vroeger, toen ik wel eens op vakantie ergens langs de kant van de weg een houten bordje in de grond zag staan, met de belangrijke mededeling ‘fruit plukken’ erop! Uiteraard stond dat er niet in het Nederlands op, maar als er een appel of een andere fruitsoort naast getekend stond, was het toch meestal niet zo’n lastige ‘ontcijfering’.

Dus, lekker in de natuur, meestal in de zon, fruit plukken, inclusief een huppeltje wanneer er een wesp voorbij vloog en uiteindelijk met een mand vol heerlijk, sappig fruit weer verder.

Wil jij ook zo’n onvergetelijke ervaring..? Dan kan je vanaf aanstaande woensdag t/m 15 september elke woensdag- en zaterdagmiddag van 12:00u tot 16:00u terecht in deze boomgaard.

Er wordt wel onder toezicht van beheerders geplukt, om te voorkomen dat de bomen tijdens het plukfestijn niet beschadigd raken.

De boomgaard ligt aan het einde van de Uithofslaan. Voor meer informatie en bezoeken aan de boomgaard buiten de openingstijden, bel naar Stichting Boog 070-3121234.

Na 15 september kan je weer in de boomgaard rondlopen.

Meer leuke evenementen deze week in Den Haag zijn:

Heb jij nog leuke tips? Reageer en laat het ons weten!

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Hyves Voeg toe aan je Facebook-profiel Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter