Mindful Run Den Haag: Luister naar je lichaam en ga langer mee, geniet!

Mindful Run, wandelend of rennend, lijkt op de Shepherd’s Way of Walking, overgekomen uit de wereldberoemde Blue Zones.

Waarom zou je de Shepherd’s Way of Walking doen? En waar komt ze vandaan?
Het is een van de 9 aspecten die 5 bijzondere gebieden op aarde gemeen hebben: Blue Zones, waar bijzonder veel mensen in opmerkelijke gezondheid de 100 jaar halen; kun je nagaan hoe ze zijn op hun 90e, of 80e. Wil je dat, op je 80e?

mindful_run

Hoe dan?
Ze lopen laag-intensief met het landschap mee. Hoe? In contact. Hoe? Dat moet je voelen. Maar een poging om het in woorden te vangen: liefdevol opmerkzaam zijn, ook naar jezelf, niet alleen naar dingen buiten je. Met respect. Niks kapotmaken. Leren kennen. Raken, aanraken, buigen, meebuigen. Ontmoeten, uitwisselen, starten, stoppen, zonder je banden en spieren en gewrichten zwaar te belasten. Die willen zo graag nog langer mee…. Tijdens het stoppen ventileren, oud en nieuw in je opnemen, vaak vanuit een andere invalshoek, en verrijkt weer doorgaan. En daarmee dan terugkomen bij ‘jouw’ mensen, thuis, rapporteren aan je stam, wat je ontdekt hebt. Intussen heb je gelopen, niet op aantal kilometers en snelheid, maar verrassend veel, je hebt je lichaam de vrije loop gegeven. En je analytische brein even wat minder aan het woord. Goed voelend.

Soft? Slim!
Niks mis mee, want het is on the long run slim. Heel herkenbaar tijdens Mindful Run Den Haag. En terecht dat de eerste zorgverzekeraar over de brug is: Zorg & Zekerheid vergoedt het, want het gaat ze zorgkosten schelen. En jou.

Oppikken en ervaren kan:
in Den Haag
op Blue Zone Sardinië zelf.

Lees ook de ervaringen met Mindful Run van DenHaagDirect blogger Sven Westerduin.

2774 getoond, 97 bekeken

One thought on “Mindful Run Den Haag: Luister naar je lichaam en ga langer mee, geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *