Moestuin op het dak van New Babylon

New Babylon zal medio maart de eerste moestuin in Den Haag hebben. Deze moestuin zal bestaan uit 30 soorten groenten, theekruiden en eetbare bloemen. Het zal gerealiseerd worden door onder andere  de stichting Urbaniahoeve.

De moestuin zal op het het dak van het New Babylon Piazza restaurants gebouwd worden. De kruiden, groenten en eetbare bloemen zullen in diverse gerechten gebruikt worden. De tuin kan 10 maanden lang eetbare groen produceren, door fermentatie kan de tuin zelfs een volledig gebruikt worden.

De moestuin op het New Babylon dak is niet alleen voor New Babylon zelf, maar ook voor bewoners en kantoorgebruikers. Het idee van deze urban moestuin is afgeleid van het door Urbaniahoeve georganiseerde Foodscape Schilderswijk project, dat door New Babylon gesponsord wordt.

3 thoughts on “Moestuin op het dak van New Babylon

  1. Je hebt gelijk Danny, het is niet de eerste moestuin in Den Haag, maar wel de allereerste kantoormoestuin in Den Haag, en ja dat is wel een heel groot verschil :>.

  2. ‘New Babylon zal medio maart de eerste moestuin in Den Haag hebben.’ Er zijn toch heel veel moestuinen nog in Den Haag? Wel minder dan de jaren ’50 waarschijnlijk, maar rond het spoor bij Mariahoeve toch nog wel?

    Ik heb ooit in de trein gezeten tussen A’dam en Haarlem en we reden wat langzamer bij het passeren van een moestuincomplex. In het andere 4-tje zaten Amerikaanse toeristen die dachten dat dit een soort sloppen/ghetto’s waren en dat er hele gezinnen woonden in die schuurtjes. Ik heb ze maar in die waan gelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *