Onze Stad Den Haag (4): De beste Haagse lekkernijen (om je schoonfamilie mee te imponeren)

De gidsen van Totzo! kennen Den Haag als geen ander. Iedere dag fietsen zij door de stad, op weg om de meest bijzondere plekken van Den Haag te laten zien. Zij weten waar je de lekkerste koffie drinkt, waar je de beste broodjes eet, welke Haagse lekkernijen je doen watertanden, wat de leukste kroegen zijn, welke plekken in Den Haag je gezien moet hebben en waar je nog in alle rust van de omgeving kan genieten.

Voor DenHaagDirect stellen onze gidsen maandelijks een lijst met tips op. Tips die Onze Stad Den Haag zo leuk en uniek maken. Deze lijst is samengesteld met als leidraad onze eigen positieve ervaringen en de goede reputatie die de locaties en ondernemers hebben bij de inwoners van Den Haag en Scheveningen zelf. Het komt recht uit ons hart, niemand heeft er voor betaald.

Deze maand: Help, mijn schoonfamilie komt bij ons eten! Wat zijn de beste Haagse lekkernijen!!??

Juist in deze koude maanden weten we de beste Haagse lekkernijen te vinden. We delen, strooien en verstoppen de beste lekkernijen ten harte lust. In de schoen, onder de boom, aan de boom, of gezellig aan tafel.

Ik heb nog even, maar een week voor Kerst zal ik moeten imponeren. Dan komt mijn schoonfamilie bij ons eten. Het vertrouwen in mijn kunsten is klein, want ik ben namelijk die fijne vent die veel werkt en dus weinig kookt.

Deze maand gaan we dus maar op ontdekking. Wat zijn DE Beste Haagse lekkernijen waar ik mijn gasten mee kan verwennen? Made in The Hague Holland (voor lunch, diner of tussendoortje)!

Maison Kelder

Elk jaar is het weer een persoonlijk feestje wanneer ik bij Maison Kelder binnenstap voor de kerstgeschenken. Ik voel me net Charlie en de chocoladen fabriek.
Er is een zee aan lekkernijen maar de Hazelnoot taart is inmiddels een echte Haagse klassieker.

Het Bakkertje

De oudste bakkerij van Den Haag bevind zich in de Oude Molstraat. Tegenwoordig heet deze Het Bakkertje. Richard is hiervan de oprichter. Natuurlijk is er brood, croissantjes, eierkoeken en nog veel meer van de bekende Hollandse bakkerswaar te koop. Maar de passie van Richard is banket. Zijn brownies is een tocht naar de echte binnenstad meer dan waard. Tip, tegenwoordig ook een biologische versie.

Van Kleef

Wie zich vroeger niet zo goed voelde ging niet naar de dokter, maar naar Van Kleef. Een beter excuus is er haast niet om een likeurtje of borrel te proeven bij het nog enige overgebleven Haagse Likeuren merk Van kleef. Op oud recept en louter van natuurlijke ingrediënten, kruiden en specerijen, maken zij nog de fijnste dranken. Zelf non-alcohol drinkers gaan hier overstag en voor de fanatieke gelegenheid drinker is er nog een uiterst fijn voordeel. Geen hoofdpijn.
Een kerst is voor ons altijd één met een Van Kleef erbij, maar volgens de heren en dames bij Van Kleef is het altijd ergens op de wereld 5 uur.

Haringkraam Buitenhof

Wellicht de bekendste Haringkar van het land. De insiders weten overigens natuurlijk wel dat de kleine, zachte zoute haringen, zo zacht als boter, in Den Haag en Scheveningen blijven (bron dhr R. Bom, Haagse Nachburgemeestah). De grotere, dikkere die je echt in stukjes moet snijden, gaan naar het buitenland (dus voorbij Rotterdam, Amsterdam, Utrecht ).
De bekendste is gelukkig ook een van de beste van het land.

Aanvullingen op deze lijst met tips zijn van harte welkom. Dat kan door onder het artikel een reactie met jouw favoriete Haagse lekkernij te plaatsen. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw ervaring en mening.

48 thoughts on “Onze Stad Den Haag (4): De beste Haagse lekkernijen (om je schoonfamilie mee te imponeren)

 1. Maar bovenal de haring van Robby, haringkraam sinds jaar en dag op de Frederick Hendriklaan ( De Fred). De beste van heel Nederland en dus ook van Den Haag!

 2. Er staat toch wel erg veel ‘Bakkertje’ tussen; ik wil hier nog vermelden de Tompouce van Florencia, de Stolwijker kaas van het Reeuwijks kaasboertje op de zaterdagse Haagsche Markt, de Sachertorte van de Wiener Konditorei, het pekelvlees van slagerij Eus aan de Boekhorststraat, het rookvlees en de huisgemaakte cranberriepate van de biologische slager aan de Reinkensstraat, de ontbijtkoek & de eierkoeken van bakker Van der Pluim-Roodenrijs aan de Fred en de vegetarische gehaktbal bij de Vegetariscbhe slager aan het Spui!

 3. Ik dank alvast de velen inzendingen. Mijn kerstdiner zal geweldig worden.

  Dagelijks fiets ik naar de nieuwe inzendingen. Op ontdekking, proeven en ervaren.

  De speurtocht gaat nog door.

 4. De allerlekkerste Haagse lekkernijen zijn de alcoholische versnaperingen van Van Kleef. Gelukkig mag je er, iedere keer als je binnenkomt, eentje (of twee) proeven.

 5. Mijn keuze is Van Kleef.
  Waar kom je nog tegen, dat je eerst mag proeven, voordat je iets gaat kopen.
  En wordt je cadeau netjes in gepakt, met strik, niet alleen in december.
  Vandaar, groet Niko

 6. Men vergeet de saucijzenbroodjes van Plasman op de Fred ( Frederik Hendriklaan.
  Deze zijn altijd van constante kwaliteit en als je deze warm eet ( i.v.m. korstdeeg )zijn ze heeerlijk.

 7. Wat is echt Haags? Wat ècht lekker is: de Sauto soep van Warung mini op de Amsterdamse Veerkade; de roti van Siddiq’s Corner aan het Paul Krugerplein; de geitenvleessaté (Saté Kambing) van restaurant Istana aan de Wagenstraat; de broodjes van ’t Achterommetje aan ’t Achterom, de hamburger, friet met schil en borrelhapjes van strandtent Buiten aan het Zwarte Pad, de kokospannenkoek bij Little V aan het Rabbijn Maarsenplein en de pittige balletjes bij de Paas aan de Dunne Bierkade.

 8. Gisteren heerlijk gelunched bij Baklust! De zaak zat helemaal vol, gelukkig nog net een tafeltje kunnen bemachtigen. Quiche en pompoensoep zijn zeker een aanrader. Sapjes van het huis zijn verrassend pittig! Ga ik zeker vaker komen.

 9. Lekkerste in Den Haag is toch echt de patisserie van Philippe Galerne op de Aert vd Goesstraat; vooral de aardbeitaartjes (seizoenaal) zijn overheerlijk!

 10. weet dat ik maar een suggestie mag doen , maar hier nog een paar:

  het stokbrood van bakkerij michel op de oude Mol
  de spareribs van de resident op de denneweg
  de sate van cafe de Stoof op de reinkenstraat
  het broodje hamburger van andermans keuken op de frederikstraat
  de pannekoekjes met eend van de Golden duck in scheveningen

  allemaal dingen om voor om te fietsen

 11. De Graaff sigaren magazijn Heulstraat (naast garoeda) verkoopt zijn eigen merk chocola. Het bijzondere van deze chocola is het hoge cacao-gehalte en het lage suiker gehalte. De winkel bestaat overigens al sinds 1859.

 12. Nog vergeten te melden dat alle ingredienten, vegetarisch en van biologische kwaliteit zijn en dat is lekker en goed voor het milieu.

 13. Zo vaak kom ik niet bij Baklust, maar die paar keer, super!

  De quiches en de wraps ook.

  Als ik jarig ben bestel ik daar mijn taart.

  En dat ouderwetse theeservies!!!
  Geen lauwe glaasjes water met een veel te sterk zakje, nee, een echte theepot met zoveel kopjes erbij als je nodig hebt, zodat je zelf kan inschenken.

  Ik voel me daar thuis.

  groetjes Bettie

 14. Wat dachten jullie van de Bossche Bollen van Bakkerij Bohemen aan de Laan van Nieuw Oost Indie.

  Een Bossche bol is een grote soes met ongezoete room en een laagje pure chocolade. Het heeft iets weg van een moorkop. Maar geloof me, die vind je echt minder lekker als je een Bossche Bol van Bohemen hebt gegeten. Zelfs in Den Bosch, waar deze gebakjes vandaan zouden komen, vind je niet van die lekkere zoals in Den Haag. Mogen we toch wel een bje trots op zijn! (hier schrijft een FAN)

  Traditie is de jaarlijkse ‘Bossche Bollen week’ begin februari, waar mensen in de rij liggen om deze toch al niet te dure gebakjes met korting te krijgen. haha Nederlanders…

 15. Ik hoop over een paar weken in het AD te kunnen lezen dat we in dat in Den Haag de lekkerste oliebollen verkrijgbaar zijn.

 16. @Martin @Natasja op de Turkse Pizza van Sinbad en de Haagsche Kakker van Hans en Frans kan nu ook gestemd worden!

 17. Gisteren kennis gemaakt met een jong (9 maanden) Haags bedrijf gevestigd in Wateringse Veld CupCakeChic. De eerste CupCake die ik proefde smaakte naar meer. Vandaar dat ik ze wil nomineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *