De gemeente stopt met het gebruik van de vliegende ooievaar als logo op brieven, enveloppen en internet. In plaats daarvan komt het oude beeldmerk voor een groot deel terug; een geel wapenschild met een ooievaar erop. Het schild wordt geflankeerd door twee leeuwen. Het enige verschil is het motto dat Den Haag sinds vorig jaar heeft: Vrede en Recht. Het nieuwe logo, dat gebaseerd is op het oude stadswapen, wordt in begin 2014 gepresenteerd.

Het huidige logo bestaat al sinds 1991, het begin van de digitale revolutie. ‘Wapens werden toen als ouderwets ervaren en pasten niet in het heersende tijdsbeeld’, aldus Baldewsingh. Die tijd is nu veranderd.

‘Voor het eerst in de geschiedenis doet zich de situatie voor dat het wapen van de stad direct verbeeldt waar de stad voor staat’, schrijft Baldewsingh. ‘De wapenspreuk bewijst de voortdurende inzet van de stad en haar bewoners op het gebied van vrede en recht.’

stadswapen Den Haag

 

De voorbereidingen voor de nieuwe huisstijl worden dit jaar nog in gang gezet. De begrootte kosten hiervoor zijn €250 000. Dat bedrag is alleen bedoeld voor de vervanging van brieven en enveloppen. Voor overige dingen als campagnes, kleding en brochures moet nog geld voor vrijgemaakt worden.

 

Wat vindt jij van het stadswapen, dat als inspiratie gaat dienen voor het nieuwe logo? Is dit beter of geef je de voorkeur aan het strakke, gedetailleerd logo? En is  €250 000 niet erg veel geld voor deze verandering? Laat het weten!

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Hyves Voeg toe aan je Facebook-profiel Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter