Over diabetes, exotische groente en wandelen

Foto: Michel Groen

Foto: Michel Groen

De Bas van de Goor Foundation wil de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbeteren door sport en bewegen. De stichting organiseert daarom onder meer de Nationale Diabetes Challenge. Het einddoel daarvan is een wandeling van 5, 10, 15 of zelfs 20 kilometer in Papendal met honderden diabetespatiënten uit heel Nederland. Voor het tweede jaar organiseert Diabetes Zorg Haaglanden hiervoor wekelijkse wandelingen met een groep patiënten met diabetes type 2. Vanuit HMC Westeinde maken we steeds langere ontdekkingstochten door Den Haag.

“In het voorjaar genoten we van de bloeiende rododendrons in de Paleistuin, dronken iets in Scheveningen of leerden plantennamen in Heempark Heimanshof. Heel leerzaam voor mij zijn de uitstallingen van de groentewinkels in de Schilderswijk”, vertelt Ieneke Fonck, diëtist bij HMC die zelf niet in Den Haag woont. “De dames uit de wandelgroep wezen mij het verschil tussen klaroen en bita wiri, legden uit hoe sopropo klaargemaakt moet worden en kochten een flinke bos tayerblad voor de warme maaltijd van die middag”.

Sportief met diabetes
Praten tijdens een wandeling gaat gemakkelijk, is informeel en je hebt de tijd om wat uitgebreider dan in de spreekkamer van gedachten te wisselen. De gesprekken gaan niet alleen over diabetes, maar diabetes vormt wel het centrale thema.

Tot de eindmanifestatie in Papendal op 30 september 2017 lopen we wekelijks op donderdag van 10.15 tot 12.00 uur. Meelopen kan nog steeds, meld je aan via Diabetes Zorg Haagalanden, telefoon 088 – 979 3139.

2420 getoond, 45 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *