Rabobank Regio Den Haag: De Verspillingsfabriek laat zien dat het kan

Rabobank Dichterbij Magazine CourgettesoepDe Verspillingsfabriek maakt soepen, sauzen en stoofschotels uit restproducten. ‘Er gaat veel voedsel verloren waar je nog lekkere dingen mee kunt maken.’

‘Als we de wereld op termijn willen voeden, moeten we niet méér produceren, maar minder verspillen’, is de overtuiging van Bob Hutten, oprichter van de Verspillingsfabriek. ‘Voeding is zo goedkoop, dat we het heel gemakkelijk weggooien. In de hele keten, van productie tot consument. Maar van die kontjes van tomaten en die kromme courgettes maken wij heerlijk eten.’ De producten van de Verspillingsfabriek gaan onder de merknaam Barstensvol naar diverse supermarkten en cateraars. Daarnaast gebruikt Hutten ze in zijn eigen cateringbedrijf. Bedrijfsrestaurants van Microsoft, Eneco en diverse regionale Rabobanken serveren producten van de Verspillingsfabriek. Hutten is in gesprek met grote supermarktketens om Barstensvol ook daar in het schap te krijgen.

Hutten kon de Verspillingsfabriek beginnen dankzij een ‘Impactlening’ van de Rabobank. Dit is een lening met rentekorting voor duurzame koplopers. De Verspillingsfabriek was de eerste onderneming waaraan deze lening werd verstrekt. ‘We mogen niet accepteren dat we zo veel voedsel verspillen’, zegt Hutten. ‘De Verspillingsfabriek is te klein om echt een verschil te maken, maar we kunnen wel anderen inspireren door te laten zien dat het mogelijk is.’

www.deverspillingsfabriek.nl

1446 getoond, 44 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *