Raymond van Barneveld aan de start in Shanghai

Shanghai darts mastersHoewel het eigenlijk ‘zomerseizoen’ (lees: vakantie) is voor veel darters, geldt dat niet voor de wereldtop. Die zijn deze tijd actief tijdens verschillende toernooien in de ‘World Series of Darts’.
De eerste daarvan start vandaag in Shanghai. Michael van Gerwen verdedigt er zijn titel en onze Haagse held (Raymond van Barneveld) speelt er voor het eerst met zijn nieuwe ‘Target darts’.

In de eerste ronde ontmoet Barney een Chinese qualifier: Cheng-An Liu. Het bereiken van de kwartfinale was geen probleem. Het werd 6-0 voor onze Haagse 5-voudig wereldkampioen. Hierna wacht Gary Anderson in de kwartfinale. Dat ging voortreffelijk. Raymond zegevierde met maar liefst 8-1.  Maar daarna was Dave Chisnall in de halve finale toch nog een maatje te groot. Daarmee staat ‘Chizzy’ in de finale. Hij ontmoet daar titelverdediger en wereldkampioen Michael van Gerwen.

Raymond_van_Barneveld

Onze 5-voudig wereldkampioen is de nieuwe serie wedstrijden om de ‘World Series of Darts’ goed begonnen. Volgende week nieuwe kansen. Dan strijkt het circus voor het eerst sinds lange tijd weer neer in Las Vegas. RTL7darts verzorgt, zoals gebruikelijk, een samenvatting van de prestaties van onze held. Je hoeft er dus niets van te missen.

 

337 getoond, 34 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *