S.O.S: Haagse ouderen blazen groenten van verre en nabij nieuw leven in

Een aardpeer? Wat moet je daar in hemelsnaam mee?
Lamsoor? Is dat om te eten?

HaagseOogst_Vooraankondiging3_20156

Schorseneer, pastinaak, rammenas, koolrabi: vergeten groenten oh zo de moeite waard om herinnerd te worden! En gebruikt, want het zijn groenten met karakter: met een eigen, kenmerkende en vaak krachtige smaak. En die smaak vormt zich dichtbij huis, in de kluiten van de Hollandse aarde.

Vergeten groenten terug op het menu
Stichting LusthofXL wil vergeten groenten terug op het menu krijgen en doet daarvoor een beroep op mensen die als geen ander weten wat er mee aan te vangen: ouderen van verre en dichtbij.

Ouderen van verre dragen ook nog eens kennis met zich mee over groenten die hier vreemd zijn: kousenband, mosterdkool, klaroen, meloenpeer of balsempeer. Stuk voor stuk dragers van gezonde voedingsstoffen, verrassingen voor de smaakpapillen en een verrijking van de keuken.

Haagse Oogst 20 september in Huygenspark
Tijdens Haagse Oogst, een grassroots festival in het Huygenspark op 20 september a.s., delen ouderen hun kennis over vergeten en vreemde groenten. Ze tonen tijdens een workshop hoe je de groenten schoonmaakt en bereidt. De workshops worden gefilmd en vormen het begin van een project dat een jaar duurt, waarin Haagse ouderen in hun eigen woonomgeving laten zien wat je met de groenten kunt doen. De clipjes/interviews zullen voor iedereen beschikbaar zijn via een Youtube-kanaal.

HaagseOogst_Vooraankondiging_2015

Oproep
Bent u een Haagse oudere en wilt u uw kennis en kunde rondom vergeten of vreemde groente delen? Of kent u een Haagse oudere die dit zou willen doen? Neem dan contact op met Stichting LusthofXL via info@lusthofxl.nl. Op lusthofxl.nl vindt u meer informatie over het festival Haagse Oogst.

Kom zeker naar het Huygenspark de 20ste september, van 12.00 tot 17.00 uur. Er is gezelligheid, muziek, dans en lekker eten. We vieren niet alleen de eetbare oogst (waaronder vergeten en vreemde groenten), geleverd door de vele initiatieven op het gebied van stadslandbouw, maar bieden ook een podium voor de opbrengst van het afgelopen jaar op het gebied van bijvoorbeeld kunsten, en muziek. Iedereen die iets wil of kan delen is welkom. De toegang is gratis.

2002 getoond, 61 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *