StadsTuinderij BuitenLeeft, een ontmoetingsplek in de natuur

Wichert Noordeloos en Margriet Knospe zijn de initiatiefnemers van Stadstuinderij BuitenLeeft. Al weer meer dan 3 jaar geleden zijn wij begonnen om onze ideeën en krachten te bundelen in een co-creatie waarbij de ene activiteit niet zonder de ander kan en de som der delen meer is dan ieder voor zich. De stadstuinderij vormt hierbij het belangrijke uitgangspunt.
BuitenLeeft
Onze missie is een ontmoetingsplek creëren in de natuur waarbij mensen zich kunnen ontdoen van fysieke en lichamelijke klachten, zodat zij beter voor zichzelf en voor de natuur leren zorg te dragen. Hiervoor hebben wij verschillende activiteiten ontwikkeld.

Therapiecentrum
Eén hiervan is het therapiecentrum. Hier vangen wij straks mensen op die een schokkende gebeurtenis hebben meegemaakt, omdat wij er van overtuigd zijn dat je in het groen sneller geneest.

Zelfoogstuin
De andere activiteit is een zelfoogsttuin waar volwassenen en kinderen jaarlijks een oogstaandeel kunnen kopen en hiervoor wekelijks hun eigen groenten kunnen komen oogsten, gedurende het seizoen in een grote moestuin. Hierbij kunnen ze meehelpen in de tuin, maar dat hoeft niet. Sinds mei 2015 hebben wij onze deuren officieel geopend.

Wichert Noordeloos
Wichert_NoordeloosWichert heeft een eigen praktijk voor Gestalttherapie en verzuimtherapie. Zijn kennis zet hij in voor de zakelijke markt. Wichert heeft zich gespecialiseerd in complexe rouwbegeleiding. Mensen met schokkende ervaringen krijgen begeleiding door individuele gesprekken en groepssessies. ,,Elisabeth Kübler-Ross is mijn grote inspiratiebron in de begeleiding van schokkende gebeurtenissen. Haar aanpak en visie op rouwprocessen dienen als basis voor mijn benadering in de zoektocht naar het individuele rouwproces. Mijn steunende houding is erop gericht om recht te doen aan wat is, en daar ruimte aan te bieden.”

Margriet Knospe
Margriet_KnospeMargriet is de aanstichtster van de Stadstuinderij BuitenLeeft en de tuinder van de zelfoogst-tuin. ,,Mijn belangrijkste motivatie is dat ik volwassenen en kinderen graag op een eenvoudige manier in contact wil brengen met eerlijk voedsel en de natuur. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat zelf oogsten hierbij meer betrokkenheid geeft. Dat vind ik belangrijk, want de natuur is kostbaarder dan goud.” In het verleden heeft Margriet onder andere gewerkt als re-integratieconsulent. De afgelopen 2 jaar heeft zij gewerkt als tuinder bij Land en Boschzigt. Dit is de oudste biologisch-dynamische tuinderij in ons land.

Al weer meer dan 3 jaar geleden zijn wij begonnen om onze ideeën en krachten te bundelen in een co-creatie waarbij het de ene activiteit niet zonder de ander kan en de som der delen meer is dan ieder voor zich. De stadstuinderij vormt hierbij het uitgangspunt. Stadstuinderij creëert een ontmoetingsplek in de natuur.

Mocht je op zoek naar een plek naar een plek in de natuur waar je elkaar kunt ontmoeten in de vorm van de zelfoogstuin of in de vorm van therapie, neem dan gerust contact met ons op. Zie hiervoor www.buitenleeft.nl

465 getoond, 175 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *