Verslag Haagse Energiebeurs 2012

Zondag 7 oktober waren we te gast bij het Haagse Energiebeurs 2012. Tijdens de Energiebeurs werden bewoners, sportverenigingen, Verenigingen van Eigenaren en andere organisaties geïnformeerd over subsidies en initiatieven om Den Haag duurzamer te maken. Op de Beursvloer kregen we de kans te ontdekken hoe u duurzamer en aantrekkelijker kunt wonen. Het kan vaak ook nog eens goedkoper door energiebesparende voorzieningen aan uw woning.

Op de beurs was er de mogelijkheid om te proeven van heerlijk biologisch eten bij de kraampjes van de Biomarkt. Ook het redden van kleding en andere producten door ze een tweede leven te geven was te zien bij het Repair-Café. Op het Het Spuiplein waren diverse elektrische voertuigen te vinden: Een elektrische bakfiets, elektrische scooters en skateboards? Daarnaast was een bonte verzameling van een aantal (extreem) duurzame voertuigen te bewonderen. Waaronder de de Solar Boat van de TU Delft, en u kon zien hoe een oude icoon opnieuw zijn comeback maakte: de Solex.

De gastheer en Presentator Fred Zuiderwijk praatte het programma aan elkaar. Tijdens de beurs waren diverse milieuvriendelijke oplossingen te zien zoals dak- en vloerisolatie, zonnepanelen en groene daken. Mensen van de gemeente Den Haag vertelden alles over energiesubsidies en gezond & duurzaam wonen. Speciaal voor de allerkleinsten werd er o.a. een zonneautorace georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *