Wateroverlast in Den Haag, hoe lossen we het op?

Foto: Dré Veelenturf

Foto: Dré Veelenturf

De tunnel bij Holland Spoor die vol is gelopen met een ton regenwater, straten die veranderd zijn in kleine tikibadjes, een auto die vaststaat in een viaduct op de Binckhorstlaan, de bestuurder moet door de brandweer gered worden. Het waren weer eens opzienbarende taferelen tijdens de laatste heftige regenval die Den Haag eerder deze maand trof.

Noodweer brengt meer met zich mee dan alleen ongemak. De heftige schade als gevolg van hevige buien kost zowel de gemeente Den Haag als de Haagse bewoner tijd en geld. Ook in de Haags politiek is het al bij enkelen doorgedrongen dat het tijd is om voorzorgsmaatregelen te treffen.

Zo zal Raadslid Gerwin van Vulpen van de Haagse Stadspartij tijdens de komende begroting er voor pleiten dat er geld wordt vrijgemaakt om wateroverlast in Den Haag zo snel mogelijk aan te pakken. Het raadslid ziet als mogelijke oplossing de aanplant van bomen met een grotere omtrek, meer groen in de stad, of het aanleggen van meer waterreservoirs en waterpleinen. Raadslid Gerwin van Vulpen: ‘Wateroverlast in onze stad is geen probleem dat zichzelf oplost. Dit vraagt om een structurele aanpak en een serieus bedrag om de toenemende wateroverlast blijvend aan te pakken.’

Wat vind jij van de oplossingen die het raadslid voordraagt? Heb je zelf ideeën over hoe de gemeente wateroverlast kan voorkomen? Laat onder de blog een reactie achter!

2640 getoond, 146 bekeken

2 thoughts on “Wateroverlast in Den Haag, hoe lossen we het op?

  1. Ik was verrast in Rotterdam te zien hoe zij wateroverlast in versteende omgevingen aanpakken met verdiepte speelpleinen, waar het waterin kan, als er stortbuien zijn. Normaal kan je er skaten of balspelen doen. Mooi dat dubbele gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *