Weergaloze partij Raymond van Barneveld in Rotterdam

Voor de zevende speelronde was het rondreizende circus van de Betway Premier League 2017 neergestreken in Sportpaleis AHOY Rotterdam. Met 10.000 toeschouwers was de zaal tot op de laatste vrije millimeter uitverkocht.

(c): Lawrence Lustig/PDC

(c): Lawrence Lustig/PDC

In een kolkend AHOY – én thuis voor de buis – konden Haagse dartsfans genieten van een ontketende Raymond van Barneveld. In maar liefst elf voorafgaande ontmoetingen was het hem niet gelukt om van Gary Anderson te winnen. Nu lukte het wel. En hoe!

Vocaal gesteund door de ‘Barney Army’, nam onze Haagse held in snel tempo een 3-1 voorsprong om die vervolgens geen moment meer uit handen te geven.  Pas in de 4e leg weet Anderson – nog altijd nummer 2 van de wereld – zijn eerste punten te scoren. Maar Van Barneveld, ontketend aan de ochie, vertoonde spel als in zijn beste jaren. Hij was de hele wedstrijd scherp en maakte vooral diepe indruk door er bij de stand 4-1 een checkout van ‘156’ tegenaan te gooien.

Raymond-van-Barneveld

(c) Getty Images

In een interview op www.nu.nl gaf Barney aan vooral blij te zijn met de overwinning op Anderson omdat hij daarmee een periode met flink wat teleurstellingen kon afsluiten. De uitschakeling in de halve finales van het WK en recent nog in de kwartfinales bij de UK Open dreunden lang door in het hoofd van de vijfvoudig wereldkampioen. Maar dat is nu voorbij – volgens eigen zeggen kan Barney nu de hele wereld weer aan. Er breken misschien wel weer mooie tijden aan.  Ik houd hem de komende tijd maar extra goed in de gaten.

316 getoond, 48 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *