1.000ste rit tramrestaurant Hoftrammm op 7 november 2017

Foto (rechtenvrij): Hoftrammm

Foto (rechtenvrij): Hoftrammm

De voormalige Haagse tram, met nummer 3035, is sinds 3 jaar omgebouwd tot rijdend restaurant. 6 dagen per week kunnen 44 gasten genieten van de culinaire uitspattingen van Executive Chef Pierre Wind, terwijl de tram zich een weg baant door het centrum van Den Haag, naar Scheveningen en terug. Met behulp van crowdfunding, waaraan 177 personen meededen, heeft oprichter en eigenaar Bobby van Galen (38) zijn droom kunnen naleven en staat het restaurant sinds 11 mei 2014 officieel “op de rails”.

“Het is uitermate bijzonder om mee te maken, dat je droom werkelijkheid wordt. Elke dag werken we erg hard met het gehele team, om alle gasten een bijzondere belevenis te geven. Dat we dit voor de 1.000ste keer mogen gaan doen, is voor ons een bijzondere mijlpaal, maar maakt rit 999 of 1001 niet minder belangrijk”; aldus Van Galen.

Ook voor televisiekok Pierre Wind is dit een bijzonder moment: “Ik heb vanaf dag 1 geloofd in dit concept”. Als Executive Chefkok vervult Pierre Wind niet alleen een culinair adviserende rol. Hij rijdt gemiddeld 1 keer per week mee aan boord en was uiteraard op 7 november ook aanwezig. “Ik heb met Bobby afgesproken dat onze menu’s 50% experimenteel en 50% traditioneel mogen zijn. Bobby zorgt voor tegengewicht, maar gelukkig kan ik in de gerechten nog wel de grens opzoeken.”

De droom krijgt een vervolg
De 44 gasten die op de 1.000ste rit meereden, kregen ook een “sneak preview” in het (nog te openen) nieuwe restaurant van het duo Wind en van Galen. Aan de Laan van Middenburg 1 in Voorburg verrijst Trammmhuys. “Onze voorbereidingskeuken voor de culinaire tramritten is op deze locatie gevestigd. We hebben dit de laatste weken verbouwd, zodat het ook plaats biedt aan ongeveer 26 gasten. In het restaurant is de keuken gebouwd in een oude tram. Dit keer dus geen restaurant in een tram, maar een tram in het restaurant. Ook ditmaal is Pierre Wind verantwoordelijk voor de gerechten, waarin Cuisine á la table (afmaken van gerechten aan tafel) centraal staat. Op 29 november opent Trammmhuys officieel de deuren, maar op 7 november kregen de 44 gasten van Hoftrammm alvast een voorproefje”; aldus van Galen.

3329 getoond, 334 bekeken

One thought on “1.000ste rit tramrestaurant Hoftrammm op 7 november 2017

  1. Super leuk idee zie hem vaak rijden en had graag een keer mee gegaan is het niet dat mensen met een maatje meer niet tussen de vastte banken en tafels passen. Als ze dat zouden oplossen door bijvoorbeeld een tafel die je iets kan inschuiven zal dat vast nog meer klanten opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *