10/09: introductie Stadslandbouw in Eetbaar Park

Eigenlijk heb ik altijd gedacht dat ik een ‘stadsmeisje’ was, maar naarmate ik ouder werd begon ik steeds vaker te dromen van een plekje ergens ver weg op het platteland. Dat je ’s ochtends wakker wordt en het overal om je heen eindeloos rustgevend groen is. Lekker je eigen groenten kweken en eten. Onbespoten. Gezond. Wie weet komt het er ooit nog eens van, maar je eigen voedsel produceren kan natuurlijk ook gewoon in de stad. Stadslandbouw, hartstikke hip! Kijk ter inspiratie maar naar dit filmpje van de Amerikaanse Ron Finley (‘gardening is my graffiti, I GROW my art’):

Heeft stadslandbouw ook jouw interesse? Kom dan op dinsdagavond 10 september naar Eetbaar Park – Zuiderpark (entree via de poort achter het Esso-station aan de Vreeswijkstraat 64 te Den Haag). Hagenaar Jeroen Boon (Kiemkracht) geeft een introductie Stadslandbouw om 19:30 uur. Kosten: € 5,00 p.p. (€ 2,50 met Ooievaarspas). Meld je per email aan via info@eetbaar-park.nl.

Nee…, het is vast geen toeval dat ik Jeroen een tijdje geleden ontmoette bij Seats2Meet Haagse Toren, waar ik nu en dan als zelfstandig ondernemer neerstrijk. Omdat ik zelf steeds bewuster met voeding bezig ben word ik de laatste tijd echt omringd door mensen die hier vol passie mee bezig zijn…

Plantkracht en Urban Crops gebroederlijk naast elkaar bij ANNA@RW47. (foto: Urban Crops)

Afgelopen zaterdag bijvoorbeeld nam Jeroen me nog mee naar de opening van ANNA@RW47 (creatief verzamelgebouw aan de Raamweg in Den Haag) waar ik de sympathieke, super energieke mannen achter Urban Crops en Plantkracht tegen. Geweldige initiatieven die elk op hun eigen manier laten zien hoe je dicht bij huis (efficënt, op een klein oppervlak) over je eigen biologische groenten, kruiden en/of bloemen kunt beschikken.

Los van zelfvoorziening heeft stadslandbouw ook en sociale functie. Via bijvoorbeeld buurtmoestuinen kunnen mensen meer met elkaar verbonden worden. Er kunnen nieuwe beroepen en leerwerkplekken ontstaan… Kinderen worden zich van jongs af aan bewust van wat zij naar binnen werken en wie weet, als ze het zélf mogen kweken, eten zij -omdat zij daar niet anders dan trots op kunnen zijn-vanzelf gezonder. Stadslandbouw is booming business!  Of…?

Kom ook naar Eetbaar Park – Zuiderpark op 10 september!

Klik hier voor meer informatie over Kiemkracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *