14 – 26 april: Herbeleving van Chinese oude schilderijen en kalligrafiekunst

A Copy of Zhang Xuan's Lady Guoguo's Spring Outing, ink and color on silk, 51.8cm*148cm

A Copy of Zhang Xuan’s Lady Guoguo’s Spring Outing, ink and color on silk, 51.8cm*148cm

Op zaterdag 14 april 2018 wordt in het Chinees Cultureel Centrum Den Haag om 16.00 uur de tentoonstelling ‘Herbeleving van Chinese oude schilderijen en kalligrafiekunst’ feestelijk geopend. De tentoonstelling kun je van zaterdag 14 april t/m donderdag 26 april 2018 gratis bewonderen in Chinees Cultureel Centrum Den Haag! De tentoonstelling is georganiseerd door Groningen Confucius Instituut.

De vertoning bevat gereconstrueerde meesterwerken van de Chinese schilderkunst uit de Song- en Tang-dynastieën en hedendaagse kalligrafiewerken van de beroemde kunstenaars Zhang Huirong en Zhang Qieyi. Gebruikend makend van traditionele penseel- en inkttechnieken zijn de tentoongestelde werken een moderne viering van de oude Chinese kunst. Een uitnodiging voor scènes uit het dagelijks leven uit vervlogen tijden waarin landschappen en portretten met verbluffende details worden weergegeven, en die geïnspireerd zijn op de wijsheid van de eeuwenoude Chinese filosofieën.

Kunstenaars
Zhang Qieyi, afkomstig uit het gewest Weishan, Provincie Shandong, is de meest bekende kalligraaf van Mega Karakter in China. In 1968 werd hij geboren in een familie van kalligrafen en kunstschilders en heeft hij zeer brede begeleiding ontvangen van gerenommeerde meesters van zowel de zuidelijke als de noordelijke scholen van de Chinese kalligrafiekunst. Zhang Qieyi is toegewijd aan de uitgebreide artistieke presentatie van poëzie, kalligrafie, schilderijen, zegels en de verfijning van traditionele Chinese culturele waarden. De zeer waardevolle stukken van Zhang zijn een compositie van zowel esthetische als filosofische dimensies en zijn eerder tentoongesteld in onder meer Kroatië, Japan en Zuid-Korea.

Zhang Huirong, geboren in 1965, is afgestudeerd aan het Departement voor Schone Kunsten van het Fujian Instituut voor Onderwijs. Ze is bekend om het recreëren van meesterwerken uit de Chinese oudheid, en geprezen in de Chinese kunstenaarsgemeenschap als de beste die de oude Chinese schilderijen imiteert. Topstukken van haar reproductie in de grootte van de originele rolschilderijen, “Avond Banquet van Han Xizai” door Gu Hongzhong van de Vijf Dynastieën en “Langs de River tijdens het Qingming Festival” door Zhang Zeduan van de Song-dynastie, zijn van grote historische-, culturele- en kunstwaarde. Zhang Huirong heeft vele prijzen gewonnen en in de periode van 2015 tot 2017 zijn haar werken tentoongesteld geweest in veel landen waaronder de VS en het VK.

Meld je nu aan voor de workshops!
Tijdens de gehele tentoonstellingsperiode worden er onder begeleiding van de kunstenaars workshops (Chinese Kalligrafie, Schilder en Thee Culture Workshops)georganiseerd waaraan u gratis aan kunt deelnemen. U kunt zich aanmelden via www.confuciusgroningen.nl.

Vanwege de beperkte (zit)plaatsen, raden wij u aan om u te registreren voor de volgende activiteiten:

 • Opening Ceremony: 16:00-17:00, zaterdag 14 April
  Register here
  Registratie deadline:11 April
 • Meet-up with Artists: 19:00-21:30, donderdag 19 April
  Register here
  Registratie deadline:17 April
 • Chinese Calligraphy, Painting and Tea Culture Workshops:
  Register here

Chinees Cultureel Centrum, Den Haag Spui 186, 2511 BW Den Haag
Openingstijden: dagelijks 09:00 – 17:00 (op zondag en 19 april gesloten)
Meer informatie www.confuciusgroningen.nl. Entree is gratis.

Confucius logo

28025 getoond, 300 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *