15/11 bijeenkomst ZZP Loosduinen

Ben je net gestart als zelfstandige zonder personeel (zzp)!? Op woensdag 15 november wordt van 14.30 tot 17.00 (inloop vanaf 14.15) uur weer een bijeenkomst van ZZP Loosduinen gehouden in wijkcentrum De Geest, Georges Bizetstraat 25, Den Haag. De entree is gratis, doch alleen op aanmelding via zzploosduinen@gmail.com (Simone Bergmann, coördinator). Drankjes zijn op eigen rekening (contant, geen pin).

Marjolein Sijmons van LadyCake doet haar elevator pitch op de bijeenkomst van 10 april 2017.

Marjolein Sijmons van Lady Cake doet haar elevator pitch op de bijeenkomst van 10 april 2017.

ZZP Loosduinen bestond vorige maand alweer 3 jaar. Het werd halverwege 2014 betaald c.q. met budget door Simone Bergmann opgezet voor een stichting en vervolgens door haar, vanwege het enthousiasme en de behoefte, op vrijwillige basis gecontinueerd. Er zijn inmiddels 15 bijeenkomsten geweest op verschillende plekken in stadsdeel Loosduinen om meer verbinding tussen diverse organisaties en individuele zelfstandig professionals te stimuleren. Denk aan: stadsboerderij Pluk, bedrijfsverzamelgebouw De Grote Keizer, Chalet Ockenburgh/De Rimboejagers. De rode draad van het netwerk: kennis uitwisselen, elkaar versterken, ruilen/delen. Bijeenkomsten vinden altijd plaats in een laagdrempelige, open, ontspannen sfeer (‘wees vooral jezelf’). ZZP Loosduinen biedt zo een platform aan pril gestarte ondernemers om te ‘wennen’ aan het ondernemerschap, hun product of dienst over het voetlicht te brengen en samenwerking met andere zelfstandigen aan te gaan. De afgelopen jaren is er overigens een gezonde mix ontstaan tussen starters en meer ervaren ondernemers.

Half juni 2017 werd het netwerk genoemd in de Agenda Micro-ondernemerschap, gepresenteerd in het college van B&W door Karsten Klein (wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens), als een ‘goed voorbeeld van kennisuitwisseling’ tussen micro-ondernemers (bedrijven met maximaal 10 werknemers). De Agenda wordt op 13 december 2017 in de raadsvergadering op het stadhuis concreet behandeld. Inspreken is hierbij mogelijk. In de Agenda is in hoofdlijnen geschetst ‘om in de komende jaren ‘micro-ondernemers’ beter voor te bereiden op ondernemerschap’. Doel: de slagingskans en groeimogelijkheden van ondernemers vergroten.

Stadsdeeldirecteur Harm Benthem en zzp'er Nelleke Cornelissen (bedrijfsadviseur) tijdens de eerste netwerkbijeenkomst van ZZP Loosduinen op 7 oktober 2014.

Stadsdeeldirecteur Harm Benthem en zzp’er Nelleke Cornelissen (bedrijfsadviseur) tijdens de eerste netwerkbijeenkomst van ZZP Loosduinen op 7 oktober 2014.

ZZP Loosduinen is tot nu toe altijd gratis toegankelijk en zonder lidmaatschap. De opkomst bij de bijeenkomsten is gemiddeld 20-25 zzp’ers uit uiteenlopende disciplines. Ongeveer 50% woont in stadsdeel Loosduinen, de overige helft komt uit andere delen van Den Haag of van hierbuiten (bijv. Zoetermeer, Delft, Het Westland). Er wordt vanuit het netwerk contact onderhouden met de gemeente/het stadsdeelkantoor en maatschappelijk georiënteerde organisaties om sociale cohesie en wijkeconomie te bevorderen. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers, grofweg: 35-55plus.

Zin om te komen? Meld je dan snel aan via: zzploosduinen@gmail.com! ZZP Loosduinen is ook te vinden op Twitter en Instagram.

1699 getoond, 86 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *