20 mei 2017 in Den Haag: Dag van de Bouw en Dag van de Architectuur

Foto: De Tempel, Wikipedia Commons

Foto: De Tempel, Wikipedia Commons

Op zaterdag 20 mei 2017 kunnen alle liefhebbers van architectuur en de bouw in Den Haag hun hart ophalen bij twee bijzondere evenementen. Tijdens de Dag van de Bouw en de Dag van de Architectuur krijg je de unieke mogelijkheid om een aantal bouwplaatsen in Den Haag van dichtbij te bekijken. Daarnaast worden er rondleidingen door interessante gebouwen georganiseerd, kan je diverse workshops volgen en nog veel meer!

Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw heeft in Den Haag vier bouwplaatsen die op deze dag opengesteld worden voor het publiek. In Scheveningen kan je komen kijken bij De Zuid, de bouw van een groot aantal appartement vlakbij het strand en de duinen. Als je richting de stad gaat kom je een bouwplaats tegen op de MFA Verhulstplein waar er een nieuw schoolgebouw wordt gerealiseerd voor de Nutsschool. In de buurt van het Benoordenhout aan de Oostduinlaan 75 wordt er hard gewerkt om het oude hoofdkantoor van Shell te transformeren in een spectaculair appartementencomplex. Als laatst wordt er bij een voormalig gemeentelijk industrieterrein van Den Haag het zogeheten Energiekwartier volledig onder de schop genomen.

Dag van de Architectuur
De Dag van de Architectuur in Den Haag legt de focus op de bijzondere gebouwen die de stad te bieden heeft. Er worden rondleidingen en rondvaarten gegeven op diverse plekken in de stad zoals: UrbanFarmers, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, De Tempel en de Pastoor van Ars kerk.

Let wel op dat je voor sommige activiteiten moet aanmelden. De toegang is bij de meeste plekken gratis tenzij anders vermeld. Kijk voor meer informatie bij de website van de Dag van de Bouw en de Dag van de Architectuur 2017 in Den Haag.

 

525 getoond, 152 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *