29 november Oude Kerk Keizerstraat: Los op The (Irish) High Kings

HKMay16HR#2 PopagendaScheveningen

Foto: Persbericht

Popagenda Scheveningen en 1900 Aan Zee presenteren op woensdag 29 november 2017 om 20.00 uur een uniek concert in de Oude Kerk van de Keizerstraat: The High Kings uit Ierland.

IMG_6008 Keizerstraat @HipFest 2017 by www.ideb.nl

Foto: Iwan de Brabander

The High Kings op een plek van hogere sferen
Aan het einde van Schevenings bekendste en meest karakteristieke straat staat deze magische oude kerk. Welke niet alleen op een bijzondere locatie in het hart van Scheveningen staat, het leent zicht bij uitstek als sfeervol podium voor de Ierse traditionele muziek. Een van de ‘op dit moment’ bekendste ‘Irish folk’n’roll band’, The High Kings, van dit moment gaat op 29 november 2017 deze locatie hun ten gehore brengen. Meteen na hun eerste album kregen ze de titel Irish Folk Band Of The Year. Hun vier albums bereikten de platinum status en ze deden ontelbare televisieoptredens. In Ierland, maar ook in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland hebben ze honderden uitverkochte optredens gegeven.

Deze Ierse topband zijn in Nederland in het kader van hun Europese tournee rondom de release van hun album Grace & Glory welke op 17 november 2017 verschijnt in de Benelux via Sony/Celtic Collections. Met hun stuk voor stuk engelenstemmen brengen de 4 mannen een enorme sfeer waar ze ook komen. En die vier stemmen zijn in elke combinatie met elkaar nog vetter en mooier… wow! Klinkt goed dus, Popagenda Scheveningen zorgt voor een magische muzikale combi van een magische band op een magische locatie!!!

HKMay16HR#1 PopagendaScheveningenjpg

Foto: Persbericht

Fenomenale liveband
Tijdens hun energieke concerten maken The High Kings hun reputatie als een fenomenale liveband waar. The High Kings zijn bezielde multi-instrumentalisten, die samen meer dan dertien instrumenten bespelen. Op het repertoire staan eigen nummers, bekende Ierse ballads in hun eigen stijl, en traditionele Ierse singalong. Publieksparticipatie is een must.

Hoe kun je hierbij zijn?
The High Kings doen zes shows in Benelux, waarvan er al drie uitverkocht zijn. Tickets voor deze eenmalige voorstelling in de Oude Kerk zijn verkrijgbaar via Eventbrite. De opstelling van het podium en de warme akoestiek van de Oude Kerk zorgen voor een intieme sfeer en een onuitwisbare ervaring!

History of The High Kings
The High Kings: The true heirs of Ireland’s folk heritage Ierland werd eeuwenlang geregeerd door high kings. Totdat in 1169 hun hegemonie tot een eind kwam. Daarna waren hun heldendaden alleen nog terug te vinden in de wereld van mythen, sagen en legenden. Tot 2008, toen Finbarr Clancy (zoon van Bobby Clancy, van de legendarische Ierse band ‘The Clancy Brothers’), Martin Furey (zoon van jaren 70 zanger Finbar Furey, die met The Fureys meerdere hits in Ierland scoorde), Brian Dunphy en Darren Holden (beiden uit Riverdance, met meer dan 25 miljoen bezoekers de meest succesvolle dansproductie wereldwijd) in Dublin The High Kings begonnen. Opgegroeid in de Ierse muzikale traditie, maar met recht en reden de nieuwe generatie van de Ierse traditionele muziek.

The High Kings | Woensdag 29 november 2017 | Aanvang: 20:00 uur | Einde: 22:00 uur | Keizerstraat

(Tticket) info:  www.thehighkings.com | www.popagendascheveningen.nl | www.1900aanzee.nl

Foto’s: Popagenda Scheveningen, Iwan de Brabander
Tekst: Iwan de Brabander

702 getoond, 211 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *