3 belangrijke punten voor ADO tegen Groningen

Archieffoto: Richard Mulder

Zaterdagavond 6 oktober 2018 speelde ADO thuis tegen FC Groningen. De Noorderlingen staan samen met NAC onderaan de ranglijst. Geen goed begin voor de trots uit het Noorden en voor ADO zaak om ze in de kelder te laten staan. Het duel met de Groningers is voor ADO een weerzien met Danny Buijs. Hij is nu trainer van de bezoekers.

El Khayati doorbreekt de saaiheid
De wedstrijd was vrij saai. Er gebeurde niet veel en beide ploegen hadden weinig kansen. ADO had wel veldoverwicht. Het duel speelde zich voor het grootste deel af op de aanvallende helft van ADO. Gelukkig heeft ADO sterspeler El Khayati in huis. Hij scoorde deze wedstrijd niet, maar was wel beslissend in het enige doelpunt van de wedstrijd. Tussen een paar Groningse verdedigers wist hij zich vrij te spelen en strak voor te geven vanaf de linkerkant. Bij de 2e paal kon Hooi vervolgens prima afronden na een half uur spelen. Deze 1-0 was ook de ruststand.

3 belangrijke punten
Ondanks de saaiheid van het spel en de spaarzame kansen bleven de 3 punten in Den Haag. Het ene doelpunt van Hooi met de assist van El Khayati bleek goud waard. Voor ADO goed genoeg om te klimmen naar een 8e plaats en voor Groningen om op plek 17 te blijven staan. Danny Buijs, die nog werd toegezongen door de Haagse fans, heeft wel eens mooiere momenten meegemaakt in de Hofstad.

810 getoond, 39 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *