3 Haagse suggesties om goed voorbereid te zijn op ‘Blue Monday’

Blue monday haagse tips den haag

Bron: Pixabay johny_deff. CC0.

Blue Monday, die maandag in januari dat de mens zich het meest bedrukt voelt van het hele jaar. Een broodje aap natuurlijk, dat heeft de bedenker inmiddels ook al toegeven maar met het zwaarbewolkte weer van de afgelopen week voelen we ons in Den Haag misschien ook wel wat minder vrolijk.

Maar goed, broodje aap of niet, iedereen kan wel wat opbeurende ideeën gebruiken om komende maandag en de rest van januari door te komen. En omdat er een aantal zaken worden door psychologen worden voorgesteld om depressieve gedachten te weerstaan, namelijk: buiten wandelen, sporten en leuke dingen doen met familie of vrienden , geef ik graag wat suggesties om komende maandag door te komen:

1. Buiten wandelen
Het is natuurlijk heerlijk om een flinke wandeling over het strand te maken maar natuurlijk kan niet iedereen in zijn of haar lunchpauze even snel naar Scheveningen. Daarom een leuke suggestie voor de harde werkers in het centrum: Loop de Koninklijke Route. In het centrum zijn afgelopen najaar 22 tegels geplaatst bij Koninklijke gebouwen. De route begint bij het Paleis op het Lange Voorhout. De route vind je hier.

2. Ga sporten!
De CPC komt er alweer heel snel aan! Geweldig om te lopen of het nu de 5, de 10 of de 21km is. Maar natuurlijk moet daar wel voor geoefend worden. Je kan je dag en je werkweek niet beter beginnen dan een uurtje eerder op te staan en de dag te zien beginnen in het Westduinpark, de Scheveningse Bosjes, het Zuiderpark of het Haagse Bos. Maar wil je eens wat nieuws proberen? Ga dan langs bij de grootste Boulderhal van Europa in Zichtenburg en neem een proefles klimmen!

3. Leuke dingen doen
De meeste mensen zijn toch altijd blij als de maandag erop zit. Wellicht dat de naweeën van een zwaar weekend nog meewegen maar na de avondmaaltijd is het toch vaak uitbuiken geblazen op de bank en vroeg naar bed. Daar zou je haast wel somber van worden! Daarom ga je het maandag eens helemaal anders doen! Roep je collega’s of vrienden bij elkaar en breek je hersens over alle feitjes die ze vragen in de Pubquiz van Cafe Berger. 

Hoe je het ook doet deze maandag, geniet van al het moois dat Den Haag te bieden heeft. Kijk eens om je heen als je naar je werk fietst en je ziet misschien al de opkomende bloembollen in het gras, dan is je dag toch al geweldig!

696 getoond, 154 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *