3e Zorginnovatiebijeenkomst: virtual reality bril wint hackathon (aftermovie)

zorginnovatiebijeenkomst_0-3

Foto: Henriette Guest

Vrijdag 7 oktober 2016 kwamen ruim 200 zorgverleners en ondernemers bijeen tijdens de zorginnovatiebijeenkomst om kennis en ervaring over de ouderenzorg te delen. Een bijzonder onderdeel van de bijeenkomst was de afsluiting van de hackathon ‘Zorg voor Ouderen’.

Hackers uit India
Drie teams van in totaal vijftien hackers, onder wie zes uit India, presenteerden innovatieve oplossingen voor uitdagingen in de Haagse ouderenzorg. Doel: ouderen langer zelfstandig en veilig thuis laten wonen. Wethouder Karsten Klein, vorige week nog in Washington om te praten over kansen van de vergrijzing, maakte het winnende team bekend. Door middel van nieuwe innovatie en met behulp van een virtual reality bril stelt dit team ouderen in staat om gezamenlijk oude en nieuwe ervaringen te beleven.

Winnaar hackathon ‘Zorg voor Ouderen’
Het winnende team is geselecteerd voor de reverse-hackathon die eind november in Bangalore plaatsvindt tijdens de ondertekening door Karsten Klein van de samenwerkingsverband tussen Den Haag en de Indiase deelstaat Karnataka​.

Het winnende team heeft een virtual reality platform bedacht voor ouderen.
Op dit platform staan diverse video’s die twee mensen, met behulp van een virtual reality bril, samen kunnen bekijken. Daarnaast kunnen familieleden ook beelden sturen die de ouderen met de virtual reality bril kunnen zien. Via head-tracking kunnen ze vervolgens rondkijken door hun hoofd te bewegen. Door samen een ervaring te beleven creëert men nieuwe connecties en vriendschappen. Het publiek en de vakjury waren het met elkaar eens en heeft deze oplossing als winnaar aangewezen.

Foto’s: Sander Paardekooper / Henriette Guest

7722 getoond, 219 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *