4 favoriete plekjes in Den Haag voor goedkoop en gezond eten

Goedkoop en gezond eten
Wie kreeg niet als kind te horen dat hij of zij genoeg groenten en fruit moest eten? En wie had daar oor naar? We vermoeden dat er in heel wat Nederlandse eetkamers beteuterd werd gekeken toen het deksel van de pan ging en de vraag ‘Wat eten we vanavond?’ werd beantwoord met ‘broccoli’. Gelukkig wordt ook de kindersmaak volwassen. Salades boordevol groenten, smoothies, granola, pannenkoeken met amandelmeel of pompoenwafels: gezonde kost waarvan we nu spontaan gaan likkebaarden.

We weten ook allemaal wel dat we gezonder moeten eten. Jammer genoeg leeft bij veel mensen nog het idee dat de gezonde optie duurder is. Terwijl het net andersom is. Uit een onderzoek van Couponbox Nederland, de site waarop je gratis kortingcodes in Nederland terugvindt, blijkt dat het ‘bankhang-dieet’ – zoals junkfood, afhaalmaaltijden en kant-en-klare maaltijden – heel wat duurder uitvalt per jaar dan gezonde kost eten als groenten, rijst, mager vlees en vis. En nog niet zo’n beetje. Een krachtsporter geeft met € 7790 per jaar maar liefst de helft minder uit aan eten dan een bankhanger die zo’n € 15.140 spendeert!

Begrijp ons niet verkeerd, er is helemaal niets mis met af en toe een groot pak patat naar binnen te werken of je eens goed rond te eten bij McDonald’s. Maar weet dan wel dat je je zuurverdiende centen er sneller doorheen jaagt.
We zochten daarom vier adresjes uit in Den Haag waar je lekker gezond kunt eten zonder dat je je bank moet breken.

Pistache Café

Foto Facebook Pistache Café

1. Pistache Café – Prinsenstraat 134
Op de hoek aan de Prinsenstraat vind je deze healthy hotspot. Een favoriet van veel Hagenezen op zoek naar een gezonde hap. Heerlijk ontbijten met zoete aardappel, pompoenwafels of granola? Check. Gezonde sandwiches en maaltijdsalades? Check. Je kunt er zelfs een picknickmand krijgen.

 

 

BitterSweetz

Foto Facebook BitterSweetz

2. BitterSweetz – Oude Molstraat 28a
Dé plek in Den Haag waar je glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij kunt eten. Alle producten zijn vers en biologisch. Op de menukaart vind je heerlijke creaties als pannenkoeken van amandelmeel, lijnzaad of pecannotenmeel, en kikkererwten met feta of tonijn. Een aanrader!

 

Club Vers

Foto Facebook Club Vers

3. Club Vers – Stationsweg 136a
Bekend om z’n koffie, smoothies en gezonde lekkernijen. Je geniet er van gerechten als Indian Dahl, Gyoza en Spicy Yellow Thai
Curry voor een licht prijsje. Ook de ontbijt- en lunchkaart mag er zijn, met genoeg lekkere snacks, soepen en een all day breakfast om gezonde keuzestress te krijgen.

 

 

 

 

I Love Sla

Foto: Facebook Sla

4. Sla – Kerkplein 4a
Dit familiebedrijf is een populaire keuze voor de liefhebber van all things healthy. Biologisch, onbewerkt, lokaal en dagvers zijn hier de kernwoorden, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen. Op de menukaart prijken lekkernijen als salades met huisgemaakte bloemkoolfalafel, oosterse tempeh met five-spice of pompoenburgertjes met parmezaan. Hoewel de salades iets duurder uitvallen, staat er ook genoeg zachtgeprijsd lekkers op de kaart zoals Indiase dal en hummus van zoete aardappelen of kikkererwten.

Dit zijn onze vier favoriete plekjes in Den Haag. Ken jij nog meer goedkope en gezonde adresjes? Heb je zelf ook al ervaren dat je geld uitspaarde door gezonder te eten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

12441 getoond, 3079 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *