5 keer leuke motor- en fietsroutes in de regio Den Haag

Den Haag is een prachtige stad om eens een rondje op de fiets of motor te door maken. Ook de omgeving van Den Haag is de moeite waard, de stad wordt namelijk omringd door unieke steden en dorpen, en mooie natuurgebieden. Het ene moment fiets je door een drukke stad, en het andere moment fiets je door de bossen en de duinen. Hieronder staan de leukste motor- en fietsroutes beschreven voor de omgeving van Den Haag.

fietsroutes en motorroutes den haag tips

Foto: Nikod, via Pixabay. Rechtenvrij te gebruiken CC.0

Rondje Den Haag (112 km, motorroute)
Dit rondje Den Haag voor motorrijders, brengt je van Den Haag naar Leiden, en van Leiden langs de kust naar Hoek van Holland. Vanuit Den Haag rij je eerst door Voorburg en Leidschendam, en volg je de weg naar Stompwijk. Hiervandaan fiets je vlak langs Leiden, door Stevenshof en door Katwijk aan Zee. Vanuit Katwijk aan Zee ga je via Wassenaar en Nieuw Wassenaar over de boulevard van Scheveningen. Katwijk aan Zee en Scheveningen zijn gelijk ook de mooiste plekken om even een terras te pakken. Je vervolgt de weg nu via Ter Heide naar Hoek van Holland, waarvandaan je via Naaldwijk, Honselersdijk en vervolgens Wateringen weer terug Den Haag in rijdt.

Kun je nog een nieuwe helm gebruiken? Controleer altijd of een helm voldoet aan een keurmerk + de eisen van een verzekering. De helmen van Helmonline.nl zijn voorzien van het ECE keurmerk.

Door het Groene Hart (213 km, motorroute)
Deze route begint en eindigt in Den Haag, en brengt je helemaal tot het IJmeer. Je begint in Den Haag en gaat via Zoetermeer richting Leiden, maar al voor Leiden ga je via Koudekerk aan den Rijn naar Alphen aan den Rijn. Nu ga je Nieuwkoop en Noorden naar Breukelen, waarvandaan je naar het Noorden gaat helemaal tot Muiden en Muiderberg. Via Naarden en Bussum rij je nu naar Hilversum. Via Maarssen en Utrecht rij je over Montfoort, Oudewater en Haastrecht. Oudewater is een mooie stad om aan de gracht een drankje te doen. Via Gouda, Moordrecht en Berkel en Rodenrijs rij je terug naar Den Haag.

Rondje Brielle (90 km, fietsroute)
Rondje Brielle is een van de bekendere fietsroutes. Deze route heeft als begin- en eindpunt Delft, een stad net buiten Den Haag. Als eerste rij je via Pijnacker en Berkel en Rodenrijs naar Rotterdam, waar vandaan je via Schiedam en Spijkenisse naar het oosten rijdt. Je rijdt nu helemaal naar het Brielse Meer (waar je een mooi uitzicht hebt) en gaat via Europoort Rotterdam naar Maassluis. Nu kom je door Maasland heen (en een stuk door de polder), waarna je via Hodenpijl terug naar Delft gaat. Als je wilt, kun je de route nog iets verlengen door een extra rondje door Delft te rijden. Door vooraf wat bezienswaardigheden te zoeken in Delft kun je specifiek hier langs gaan rijden.

Zet je motor of fiets altijd goed op slot als je even rustig de tijd neemt om te pauzeren. Zoek je een degelijk motorslot? Kijk dan op Onlinesloten.nl.

Fietsroute Den Haag (22 km, fietsroute)
Deze route is erg leuk voor mensen die van afwisseling houden. De route begint in Scheveningen op de kruising van de Van Alkemadelaan en de Pompstationsweg. Het eerste stuk fiets je door Scheveningen, naar knooppunt 37. Bij dit knooppunt sla je linksaf zodat je Den Haag in fiets. Bij knooppunt 29 ga je richting knooppunt 30, en fiets je door de stadsparken van Den Haag. Via de knooppunten 32 en 33 fiets je de stad uit. Bij knooppunt 54 sla je linksaf, en fiets je via knooppunt 46 de duinen in. Nu fiets je door een prachtig natuurgebied, en fiets je via de knooppunten 44, 40 en 39 weer terug naar knooppunt 36, waar je bent begonnen.

Mooie stad achter de duinen (29 km, fietsroute)
Deze route lijkt op de vorige route, maar is iets langer, brengt je door het centrum van Scheveningen en laat je wat meer van Den Haag zien. Je begint de route bij knooppunt 44 aan de rand van het natuurgebied, en fiets fiets knooppunt 40 naar knooppunt 39. Nu fiets je Scheveningen binnen en sla je bij knooppunt 38 rechtsaf naar knooppunt 24, aan de rand van Duindorp. Hier sla je linksaf, bij knooppunt 26 rechtsaf en bij knooppunt 25 linksaf. Nu fiets je een mooie route door Den Haag en bij knooppunt 27 vervolg je de weg naar knooppunten 28, 29 en 30. Deze laatste 3 knooppunten gaan door het oude centrum van Den Haag. Via de knooppunten 32, 34 en 35 fiets je nu weer terug naar het startpunt.

Een goede helm is belangrijk
Een helm is misschien wel de belangrijkste bescherming welke je hebt op een fiets en een motor. Je hoofd is één van je kwetsbaarste lichaamsdelen, waar letsel grote gevolgen kan hebben. Een goede helm verkleint de kans op zwaar hoofdletsel tijdens een val aanzienlijk. Ook op een fiets is het verstandig een helm op te zetten, want ook als je langzamer gaat dan een motor, kun je alsnog op een harde ondergrond terecht komen. Ook wil je je hoofd beschermen voor als je als fietser in aanrijding komt met een motorvoertuig.

2690 getoond, 164 bekeken

One thought on “5 keer leuke motor- en fietsroutes in de regio Den Haag

  1. De helm op de fiets vind ik grote onzin en de helm boodschap zal je eigenlijk niet op deze manier moeten publiceren , verpakt in route’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *