5 redenen waarom een tussenjaar in het buitenland je carrière zal boosten

Foto: Daniel H. Tong

Foto: Daniel H. Tong

Den Haag huisvest als Stad van Vrede en Recht veel internationale bedrijven en instellingen. Of je nu nog aan het studeren bent, net je diploma hebt behaald of tussen twee banen in zit, een tussenjaar in het buitenland levert enorm veel voordelen op voor jouw (toekomstige) carrière.

Buitenlandervaring is must op CV
Steeds meer werkgevers hechten er waarde aan dat hun werknemers op een bepaald moment tijdens hun studie of carrière buitenlandervaring hebben opgedaan. Het toont dat je een ondernemend karakter hebt en ervoor openstaat om je horizon te verbreden. Competenties die elke werkgever graag terugziet in een werknemer.

Geeft voorsprong op andere kandidaten
Niet iedereen heeft de ervaring van een tussenjaar in het buitenland. Juist als jij wel deze ervaring hebt, kan het je een enorme voorsprong geven tijdens een sollicitatieproces met meerdere kandidaten in de pool.

Internationale bedrijven vinden buitenlandervaring pré
Multinationals als Shell, met vestigingen over de hele wereld, vinden het heel belangrijk dat werknemers over buitenlandervaring beschikken. Dit soort grote bedrijven hebben vaak internationale klanten met diverse culturele achtergronden. Een tussenjaar in het buitenland geeft blijk dat jij niet wereldvreemd bent en goed contact kunt onderhouden met mensen uit verschillende landen.

Goed voor ontwikkeling talenkennis
Waar een tussenjaar zich vooral uitstekend voor leent, is het ontwikkelen van je talenkennis. Bij EF kun je diverse taalcursussen in het buitenland volgen. Omdat je aan het einde van de lesmomenten direct in contact komt met de locals, blijf je omringd door de taal en pak je die moeiteloos op. De cursussen van EF omvatten ook cultuur uitstapjes en excursies. Tijdens deze uitstapjes ga je er samen met andere internationale EF studenten op uit om het land volledig te ontdekken. Studeren in het buitenland is nog nooit zo leuk geweest!

Foto: Jeremie Cremer

Foto: Jeremie Cremer

Tussenjaar is verfrissend voor mindset
Naast dat een tussenjaar een groot plusplunt is voor op je cv, brengt het je weer volledig in een relaxte mood. Het is dé perfecte manier om even te stappen uit de dagelijkse rompslomp van je drukke studie of baan en je overgekookte hersenen wat welverdiende rust te schenken. Eenmaal terug uit het buitenland kun je weer met een frisse mindset ertegenaan.

Zo zijn er nog talloze andere redenen waarom een tussenjaar een geweldige investering in je toekomst is. Rest alleen nog de vraag hoe jij je tussenjaar wilt invullen. EF biedt diverse tussenjaarprogramma’s aan om het kiezen voor jou wat makkelijker te maken. Bekijk op de website van EF welk programma het beste bij jou past en neem contact op voor meer informatie.

“Een gap year is de ideale manier om je klaar te stomen voor je vervolgstudie of toekomstige baan en om een jaar lang helemaal zelf te bepalen wat je wilt doen!”
– Camille Wu

4699 getoond, 168 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *