50 jaar World Forum: Chaka Kahn ‘Ain’t nobody’

Foto: World Forum

Op 14 maart 2019 bestaat World Forum The Hague vijftig jaar, een belangrijke gebeurtenis om uitvoerig bij stil te staan.
Speciaal voor dit jubileum is er een website ontwikkeld. Wekelijks komen er op deze website nieuwe verhalen over legendarische optredens, anekdotes van achter de schermen, mooie herinneringen van medewerkers, van buurtbewoners, bekendheden en van uzelf!

Vandaag aan het woord: DirkJan Vos

Eind jaren 80 was ik achter in de twintig en woonde en werkte ik in Den Haag. Druk, druk als een klein baasje. Naast mijn werk ben ik ook een paar jaar artiestenbegeleider geweest op het North Sea Jazz Festival in het Congresgebouw. Het laatste jaar dat ik voor Paul Acket en zijn vrouw Jos werkte was in 1989. Het werd een gedenkwaardige afsluiting toen ik onder meer de begeleider werd van soulzangeres Chaka Kahn en haar begeleidingsband; de legendarische The Blues Brothers Band.

Ik maakte van alles mee maar Chaka Kahn zat door diverse factoren niet lekker in haar vel. Ze zou op zondagmiddag optreden in de Statenhal en de avond ervoor was er nog een repetitie in de liftlobby op de bovenste etage van hotel Bel Air, naast het Congresgebouw. Ik moest daar even na middernacht ook zijn voor haar.

Ik stap de lift in, we zoeven naar boven, de liftdeur gaat open en daar sta ik gelijk in de repetitie en zie ik Chaka. Ze loopt om me af, pakt me bij mijn hand en zegt door de microfoon: ”The next song is for DirkJen.” De band zet het intro in van Ain’t nobody en terwijl Chaka de zang inzet dansen we op het nummer. Fantastisch!!!

De zondagmiddag na het concert zie ik haar achter de Statenhal voor het laatst op een stoepje. Ze wacht op de auto die haar ophaalt en ze rookt mijn sigaretten. Ciao Chaka. Ciao North Sea. Ciao Congresgebouw. Ain’t nobody.

Heeft u zelf een mooi verhaal over World Forum of beeldmateriaal dat we niet kunnen missen in ons jubileum? Zend uw verhaal dan nu in via deze website!

3397 getoond, 49 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *