Aanlegplaats Hilton/Panorama Mesdag officieel geopend

Aanlegplaats Hilton/Panorama Mesdag

Foto: Chris Schram

Deze week heeft de Gemeente Den Haag op het terras van Spark-Hilton de officiële opening verricht van de nieuwe aanlegplaats Hilton/Panorama Mesdag. De nieuwe aanlegplaats werd op 27 april 2018 (Koningsdag) al in gebruik genomen door The Hague Boat, Willemsvaart, Hilton en lokale horeca.

Bewoners, ondernemers, gemeentelijke ambtenaren, vrijwilligers van de Willemsvaart en directeuren van The Hague Boat, Ooievaart en andere rondvaartorganisaties hieven samen het glas terwijl met vuurwerk en enthousiaste toespraken de aanlegplaats werd geopend.

Muurschildering
Het realiseren van de aanlegplaats Hilton/Panorama Mesdag is één van de Haagse projecten waar iedereen vóór was. Er viel geen onvertogen woord en er was geen gegrom. Alleen heeft de Willemsvaart aan het begin van het project, toen de plannen bekend werden gemaakt, even van zich laten horen omdat de vorm van de in 1960 gesloopte huizen niet langer zichtbaar zou zijn in het profiel van de kade. De Willemsvaart heeft toen verzocht om foto’s van de oude situatie en die wens is gehonoreerd.

aanlegplaats Hilton/Panorama Mesdag

Foto: Chris Schram

Op het elektriciteitshuisje is de geschiedenis van Scheveningse Veer door de eeuwen heen weer gegeven. De tekst is niet helemaal goed (er was nooit een pontje, Scheveningse Veer was de verzamelplaats voor koetsen die mensen al in 1665 als een soort taxi’s naar zee brachten. Een hele vroege vorm van strand-toerisme). Nu kun je dus met de boot naar de kust vanaf deze locatie. De Rondvaartorganisaties zijn, net als locale horeca en andere ondernemers, blij met de aanlegplaats Hilton/Panorama Mesdag. Dat geldt ook voor bezitters van sloepjes, want bezitters van een boot mogen hier ook even aanleggen om het Noordeinde en omgeving te bezoeken.

aanlegplaats Hilton/Panorama Mesdag

Aanlegplaats Urban Farmers. Foto: Chris Schram

Nog meer nieuwe aanlegplaatsen
Tegelijkertijd met de aanlegplaats Hilton/Panorama Mesdag, zijn ook de aanlegplaatsen Urban Farmers en Prinsessetuin/Toussaintkade bijna klaar. De stad kent nu circa 40 aanlegplaatsen voor rondvaartorganisaties. (zie hieronder een lijst van alle aanlegplaatsen in Den Haag). De stad is in de laatste tien jaar steeds beter bereikbaar geworden vanaf het water.

 

Uitbreiding aanlegplaats Haringkade/Vijzelstraat
Aanlegplaats Haringkade/Vijzelstraat wordt binnenkort uitgebreid. Het is een van de meest gebruikte aanlegplaatsen van de stad. De huidige voorziening (op verzoek Willemsvaart aangelegd in 2010, toen andere rondvaartorganisaties er nog niet konden komen) is momenteel te klein geworden.

aanlegplaats Hilton/Panorama Mesdag

Foto: Chris Scharm

Volvo Ocean Race
In juni 2018 wordt de aanlegplaats Haringkade/Vijzelstraat één van de twee locaties die gebruikt gaat worden door een armada van schepen om mensen naar het strand te brengen in verband met de finish van de Volvo Ocean Race. De andere is aanlegplaats is Centraal Station/Koningspark (tegenover Prinsessegracht 4).

Bezoekers van het grote evenement kunnen kiezen voor file, openbaar vervoer over weg en rails, maar ook voor een boottocht over de fraaie Koninginnegracht en Het Kanaal (van 1864).  Daar leest u binnenkort meer over op DenHaagDirect en op onze website.

aanlegplaats Hilton/Panorama Mesdag i

Foto: Chris Schram

Lijst van aanlegplaatsen in Den Haag
Bewoners, bezoekers en bedrijven kunnen gebruik maken van onder andere de volgende aanlegplaatsen in Den Haag:
– Haringkade/Vijzelstraat (Scheveningen Bad)
– Waterkant Theehuis (voor bezoekers Theehuis)
– Cremerbrug
– Indisch Monument
– Westbroekpark/de Wok
– Madurodam nieuw en Madurodam Oud
– Riouwstraat/Archipel
– Dr. Kuyperstraat/Benoordenhout
– Hooikade/centrum,
– Hilton/Panorama Mesdag
– Toussaintkade/Prinsessetuin (bijna gereed)
– Westeinde/Korte(n)bos
– Houtzagerssingel
– Zuidwal/centrum
– Dunne Bierkade/centrum
– Zieken
– Uilebomen/centrum
– Centraal Station Oud (Zwarteweg)
– Centraal Station Nieuw (Koningspark)
– Stayokay (klanten Stayokay)
– Station Holland Spoor/Goudriaankade
– UrbanFarmers
– Veluweplein, Zuiderpark/Uddelstraat
– Eyk en Duinen
– Veenendaalkade/Leyweg
– Lunchroom Kobus
– Capriole/Fokkerhaven,
– Mama Kelly
– Kompaan
– Newtonstraat
– Reinkenstraat
– Groothertoginnelaan
– Boreelstraat

2431 getoond, 137 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *