Activiteiten en evenementen in Den Haag april 2017

the life i live 2016
Het zonnetje komt steeds vaker naar buiten en dat is maar goed ook! Er is namelijk zat te beleven in Den Haag komende maand: Franse Markt Le Marie Marché, Pasen, Kermis, Koningsnacht en ga zo maar door. Naar welk evenement ga jij toe deze maand?

 • Tokkelbaan Zip Line de Pier Scheveningen
  Op 31 maart vond de officiële opening plaats van de nieuwste attractie op Scheveningen: Zip Line. De tokkelbaan is gespannen vanaf de Bungee Jump op de Pier naar het bovendek aan het begin van de Pier. Je start dus vanaf 60 meter hoogte. Tevens is er een dubbel gespannen lijn, waardoor je tegen je vrienden kunt racen. De Zipline is in het voorjaar geopend tijdens de weekenden, vakanties en feestdagen van 11.00-20.00 uur.
 • Rewire festival 2017 (31 maart t/m 2 april 2017)
  Het Rewire festival is een avontuurlijke hedendaagse kunst- en muziekevenement die jaarlijks gehouden wordt. Het programma bestaat uit speciale concerten, optredens, een clubprogramma, filmvertoningen, lezingen en workshops. De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in Den Haag, waaronder het Paard van Troje, de Grote Kerk en het Korzo Theater. Ga naar de website voor meer informatie over de timetable en line up.
 • Franse markt Le Marie Marché (1 en 2 april 2017)
  De nieuwe Franse Markt Le Marie Marché strijkt 2 dagen neer op het Plein in Den Haag. Twee dagen lang kun je op de markt genieten van de heerlijke foodkramen en lifestyle en brocante producten.  De ondernemers van de kraampjes worden ingedeeld in 4 voor categorieën: Zoet&Sappig, Kruid&Zilt, Hebben&Houden en Land&Zee. Zo leuk boodschappen doen heb je nog niet eerder meegemaakt!
 • Open Dag bij Tennisvereniging Thor de Bataaf (2 april)
  Tijdens de Open Dag kunnen geïnteresseerden een rondleiding krijgen over het tennispark en genieten van wedstrijden tijdens de finaledag van het No Such Open voorjaarstoernooi. Er is tevens een speciale actie, je betaalt namelijk geen inschrijfgeld als je op de Open Dag lid wordt.
 • Dag van de Haagse Geschiedenis (8 april)
  Waar liggen de wortels van Den Haag en de Hagenaars? Weet jij het antwoord? Zo niet, kom dan zeker langs bij de informatiemarkt op het Plein tijdens de Dag van de Haagse Geschiedenis. Het doel van deze Dag is namelijk om alle inwoners van onze stad bekend te maken met de rijke geschiedenis van Den Haag en hen dit zelf ook te laten ontdekken.
 • Duinenmars (8 en 9 april)
  In het weekend van 8 en 9 april vindt de 66e editie plaats van de leukste wandeltocht in Den Haag. Het doel van Stichting Duinenmars is om ieder voorjaar een wandelmars te organiseren om geld op te halen voor Scouting Nederland en verschillende goede doelen.
 • Koningskermis – (19 april t/m 30 april)
  Tijden:
  – doordeweeks en op zondag: 13:00 – 23:00 uur
  – vrijdag en zaterdag: 13:00 – 24:00 uur
  – 26 april: 13:00 – 01:00 uur
  – 27 april: 11:00 – 23:00 uur
 • THE LIFE I LIVE / Koningsnacht / Koningsdag 2017 (26 en 27 april)
  Het grote Koningsnachtfeest is dit jaar groter dan ooit. Speciaal voor de verjaardag van de koning vinden er dit jaar verspreid over de binnenstad van Den Haag wel 50 concerten plaats. Maar het feest stopt niet op Koningsnacht, want voor Koningsdag staan er boordevol activiteiten op de planning!
 • Japanse Tuin Clingendael voorjaarsopening (29 april t/m 11 juni)
  Op zaterdag 29 april stelt de Japanse Tuin op landgoed Clingendael haar deuren weer open voor bezoekers. De tuin is maar twee keer per jaar open voor het publiek. Je komt in deze prachtige tuin bomen en planten tegen die je nergens anders vindt in Nederland. Laat deze kans dus niet liggen!
 • OCK Run (29 april)
  De OCK Run – de meest sportieve manier om het schitterende Landgoed Ockenburgh te leren kennen – wordt na het succes van vorig jaar voor de tweede keer georganiseerd. De OCK Run is een recreatieve loop met drie verschillende afstanden (1,5 kilometer voor de jeugd van 7 tot en met 15 jaar, 5 en 10 kilometer vanaf 16 jaar). Voor de nummers 1, 2 en 3 zijn er prijzen en voor elke deelnemer is er een leuke herinnering.
 • Dromen Voelen Doen Festival 2e editie (29 april en 30 april)
  Kom naar het Dromen Voelen Doen Festival en droom heerlijk weg op het strand van Scheveningen. Op het festival geniet je van skaten, volleyballen, kiten, workshops, podiumacts en foodtrucks met heerlijk eten. Entree is gratis!

Heb jij nog een leuke tip over evenementen in Den Haag? Laat het weten in een reactie hieronder!

Lees ook: Festivals en evenementen Den Haag agenda 2017

8418 getoond, 2731 bekeken

5 thoughts on “Activiteiten en evenementen in Den Haag april 2017

 1. Hallo, ik had nog een vraagje? Zijn er op Bevrijdingsdag 5 Mei misschien ook vrijmarkten in Den Haag? Is het misschien ook mogelijk spulletjes en kleding te verkopen op het Malieveld in Den Haag op 5 Mei? Of ook misschien op andere plekken in Den Haag op Bevrijdingsdag 5 Mei 2017 ? Misschien kan iemand mij hier iets meer over vertellen? Ik hoor het graag van jullie!Dank je wel alvast, Groetjes van Isabella.

 2. Het doen durven dromen festival is 29-30 april niet 30 april 1 mei ( 1 mei is maandag?) datum klopt volgens mijn agenda niet…

  1. Ik denk dat het inderdaad 29 en 30 april moet zijn. De huidige data zijn nog van het vorige jaar. We zullen het gelijk aanpassen, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *