Activiteiten en evenementen in Den Haag januari 2017

chinees nieuwjaar 2016

Foto: Richard Mulder

Happy New Year! Het nieuwe jaar is begonnen en we starten 2017 meteen met een overzichtje van al het leuks wat er in januari te doen is. Heb jij ook nog tips voor een goede start van het nieuwe jaar, vul dan gerust aan met suggesties!

Scheveningen – kerstvakantie
Op Scheveningen is er tijdens de kerstvakantie nog altijd bijzonder veel te doen. Zo organiseert Sea Life extra kinderactiviteiten die met een toegangskaartje gratis bijgewoond kunnen worden, en een speurtocht voor kinderen tot en met ongeveer 11 jaar. Ook bij Museum Beelden aan Zee in Scheveningen kunnen kinderen tijdens de schoolvakanties nog genieten van leuke kinderworkshops. Kijk hier wat er nog meer te doen is in Scheveningen!

Museon – kerstvakantie
In de kerstvakantie is er in het Museon nog altijd van alles en nog wat te beleven.
Geniet van de nieuwe tentoonstelling ONE PLANET of laat je helemaal voor de gek houden in Illusions, magie of wetenschap. Bekijk hier het overzicht van de activiteiten waar je in de kerstvakantie nog van kunt genieten.

Cool Event Scheveningen – t/m 15 januari 2017
Op het Cool Event Scheveningen is het ideale uitstapje voor het hele gezin! Toon je schaatstrucjes op de 600m2 grote schaatsbaan voor het Kurhaus of roetsj vanaf de Pier over de 30 meter lange ijsroetsjbaan naar de Palace Promenade. Het Cool Event is open t/m 15 januari 2017. Bekijk hier welke activiteiten nog meer op de agenda staan!

Het Groot Kerstcircus Den Haag – t/m 8 januari 2017
Ook dit jaar verzorgt het Groot Kerstcircus wederom voor bijzondere spektakels op het Malieveld. De 18de editie zal minstens zo leuk worden als voorgaande jaren. De voorstellingen zijn te zien van 24 december 2016 t/m 8 januari 2017. Kaartjes zijn hier te koop!

Madurodam Winterweken – t/m 8 januari 2017
Tijdens de kerstvakantie is er voor kinderen heel veel te beleven in het kleinste stadje van Nederland. Zo is er een Winter Speurtocht, een knutselhoek waar lampionnetjes versierd mogen worden, en de mogelijkheid om je te laten schminken. Uiteraard brengt ook de Kerstman een bezoekje en leest hij verhalen voor in de knusse huiskamer.

Writers Unlimited – 19 t/m 22 januari 2017
De 22e editie van het internationale literatuurfestival Writers Unlimited brengt schrijvers, journalisten, denkers, dichters en publiek bij elkaar om gezamenlijk in gesprek te gaan over onderwerpen als literatuur, kunst, wetenschap en samenleving. Het thema dit jaar: ‘Is this the real life?’– Over wat er is maar verborgen blijft, en over fake – dat wat er niet is maar ons wordt voorgehouden. Lees hier meer!

6de editie Musical Journey – 26 januari 2017 van 18.00 – 23.00 uur
Op donderdag 26 januari a.s. vindt de 6e editie plaats van The Musical Journey in Café Duivenvoorde. Maak je maar vast op voor een spectaculaire avond vol gezelligheid en live muziek. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom. Leuk weetje: Café Duivenvoorde is in de DenHaagDirect Uitblinker verkiezing van december 2016 uitgeroepen tot het leukste café met live muziek in Den Haag! 

Chinees Nieuwjaar – zaterdag 28 januari 2017
Op zaterdag 28 januari 2017 begint het Chinese Nieuwjaar, het jaar van de Haan. Dit jaar zal de feestviering van het Chinese Nieuwjaar voor de 15e keer plaatsvinden in Den Haag. Naast de nationale viering in en rond het stadhuis wordt het Chinese Nieuwjaar ook uitbundig gevierd in Den Haag Chinatown. Uiteraard is iedereen uitgenodigd. Ga naar de website voor meer informatie!

 

 

8559 getoond, 2881 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *