Activiteiten en evenementen in Den Haag mei 2017

Bevrijdingsfestival

Foto: Richard Mulder

The Life I Live is voorbij en wat hebben we genoten! Veel tijd om adempauze te houden hebben we echter niet, want op vrijdag 5 mei strijkt het Bevrijdingsfestival weer neer op het Malieveld. Maar er is nog veel meer te beleven in Den Haag deze maand. Wat dacht je van de Japanse Tuin (hij is eindelijk weer open!) of het North Sea Regatta? Pak je agenda dus maar vast bij de hand en zie onder in het overzicht wat er de komende weken in Den Haag allemaal te beleven valt!

Japanse Tuin Clingendael voorjaarsopening (t/m 11 juni)
De Japanse Tuin op landgoed Clingendael is sinds zaterdag 29 april weer open voor bezoekers. In de tuin vind je prachtige bomen en planten die je nergens anders vindt in Nederland. De tuin is maar twee keer per jaar open voor het publiek dus pak je kans!

Musical Ciske de Rat in het World Forum (2, 3, 5, 6 en 7 mei)
De musical van Ciske de Rat met Danny de Munk is een week lang te bezoeken in het World Forum. Dit is het laatste seizoen dat Danny de Munk nog in de rol van Ciske kruipt dus mis de voorstelling niet en haal je kaarten hier.

Bevrijdingsfestival Malieveld 2017 (5 mei)
Op vrijdag 5 mei vieren we in Nederland de vrijheid en dat doen we ook dit jaar met een groot evenement op het Malieveld. Dit jaar wordt het aantal podia op het festival uitgebreid naar 6. Bekijk hier het programma en zie wie er allemaal optreden!

Koffietafel stichting Samen Veerkrachtig (9 mei)
Op dinsdag 9 mei 2017 organiseert stichting Samen Veerkrachtig een Koffietafel in het centrum van Den Haag voor iedereen met een arbeidsbeperking en/of langdurige ziekte. Tijdens een Koffietafel praat je in groepjes van 8 tot 10 personen met elkaar, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige. Het doel hiervan is om tips en ervaringen uit te wisselen over de dingen die je tegenkomt nu je niet meer in het arbeidsproces zit. Zo merk je dat je er niet alleen voor staat. Samen zoek je naar informatie en oplossingen die jou en anderen verder helpt. Aanmelden kan via de website.

Nederlands Bierproeffestival (11 t/m 13 mei)
De Week van het Nederlandse Bier wordt net als voorgaande jaren geopend met het Nederlands Bierproeffestival dat van 11 t/m 13 mei 2017 plaatsvindt in de Grote Kerk. Bierliefhebbers zijn tijdens het festival welkom om volop in de Grote Kerk te genieten van meer dan 150 soorten bieren uit alle uithoeken van het land. Ruim 40 brouwerijen zullen aanwezig zijn om jou hun bijzondere goedjes te laten proeven en erover met je in gesprek te gaan.

Benefietavond voor KWF kankerfonds (12 mei 2017)
Op vrijdagavond 12 mei om 19.30 uur wordt er in WPC Nederland 3 (Lange Spruit 84) in Wateringen een benefietavond georganiseerd voor het KWF kankerfonds. De opbrengst van deze avond gaat naar brandweerteams uit de regio Haaglanden die meefietsen met de actie Alpe d’Huzes. Tijdens de avond geniet je van een uitgebreide wijn- en spijsbelevenis onder begeleiding van een professionele sommelier. Daarnaast word je getrakteerd op vele smakelijke bijpassende hapjes uit verschillende windstreken.

Pathé @The Beach met ‘Pirates of the Caribbean’ en première ‘Baywatch’

wo 24 (première) en vr 26 mei, 21.00 uur: BAYWATCH
Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario en Kelly Rohrbach spelen de hoofdrollen in de zomerse actiekomedie Baywatch naar een van de best bekeken tv-series aller tijden. Met cameo’s van David Hasselhoff en Pamela Anderson.
Woensdag 24 mei is de officiële, feestelijke première met vele bekende Nederlanders. De toegangsprijs op 24 mei is 17,50 euro, inclusief drankje, en op 26 mei 15 euro.

do 25 en vr 27 mei, 21.00 uur: PIRATES OF THE CARIBBEAN: SALAZAR’S REVENGE
Johnny Depp staat als de iconische, roekeloze antiheld Jack Sparrow tegenover Javier Bardem als zijn aartsvijand kapitein Salazar in Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge.
Toegangsprijs: 15 euro.

Tickets zijn alleen online te koop via www.pathe.nl/beach.

North Sea Regatta 26 mei t/m 4 juni 2017
Komend Pinksterweekend verandert de haven van Scheveningen net als voorgaande jaren in een zeilparadijs. Het nautische evenement zal ook dit jaar weer duizenden zeilers naar Den Haag trekken. Het event opent met de traditionele Vuurschepenrace, een tocht van ruim 110 zeemijl van Scheveninen naar Harwich. Vervolgens zullen er elke dag diverse races gehouden worden met open boten, catamarans en klassieke schepen.

Royal Ten loop (28 mei 2017)
Ook in mei kunnen hardlopers in Den Haag weer hun sportschoenen uit de kast halen! Op zondag 28 mei wordt namelijk het startschot gegeven voor de Royal Ten loop in Bezuidenhout. De voorinschrijving is inmiddels gesloten, maar donderdag 4 mei 2017 start de na inschrijving.

Heb jij nog een leuke tip over evenementen in Den Haag? Laat het weten in een reactie hieronder!

Lees ook: Festivals en evenementen Den Haag agenda 2017

6969 getoond, 1830 bekeken

One thought on “Activiteiten en evenementen in Den Haag mei 2017

  1. Mooi overzicht. Japanse tuin in Clingendael al gezien afgelopen weekend. Het was druk, maar zeker de moeite waard. De bomen staan prachtig in bloei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *