Activiteiten en evenementen in Den Haag november 2017

intocht van sinterklaas

Foto: Richard Mulder

De herfst is inmiddels in volle gang, de bomen zijn kalend en de temperatuur daalt meer en meer. Gelukkig hebben we de komende tijd genoeg leuke en gezellige activiteiten om je weer op te fleuren tijdens deze donkere dagen. November is natuurlijk de maand van Sinterklaas, maar Den Haag heeft nog veel meer voor je in petto!

Kijk hieronder voor het overzicht van activiteiten en evenementen in Den Haag  voor november 2017

Elke donderdag: Haagse Antiek- en Boekenmarkt op het Plein
De antiek- en boekenmarkt is iedere donderdag van 5 oktober t/m eind december te vinden op het Plein in Den Haag. Deze markt is geopend van 10.00 tot 18.00 uur en is gratis toegankelijk.

Elke zaterdag: Bloemen- en plantenmarkt op het Kerkplein
Rondom de Grote Kerk in het centrum van Den Haag is er een wekelijkse bloemenmarkt van start! Elke zaterdag vind je van 9.00 uur tot 17.00 uur verse bloemen en planten bij diverse kraampjes op het Kerkplein.

Elke woensdag- en vrijdagmiddag: UrbanFarmers Dak Markt
De UrbanFarmers, Europa’s grootste stadsboerderij, houdt twee keer per week de Dak Markt. Elke woensdag van 12.00 tot 16.00 uur en elke vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur kan je hier terecht voor verse groenten, fruit en vis. De UrbanFarmers zijn te vinden in het voormalige kantoorgebouw De Schilde.

Donderdag 2 t/m zaterdag 4 november 2017: Crossing Border Festival
Het Crossing Border Festival verenigt ieder jaar op bijzondere wijze hedendaagse literatuur met muziek. Tijdens het festival, dat dit jaar plaatsvindt van 2 t/m 4 november, trekken internationale auteurs en artiesten naar Den Haag om concerten, lezingen en voordrachten te geven

Zaterdag 4 en zondag 5 november 2017: Schevenings Bierfestival SCHUIM
Op zaterdag 4 en zondag 5 november 2017 vindt in Scheveningen op de Pier de tweede editie van bierfestival ‘SCHUIM!’ plaats. Je kan er ruim 30 soorten bier proeven, die zowel lokaal en internationaal bekend zijn. Speciale aandacht is er deze editie voor vers getapte herfst- en speciaalbieren.

Zondag 5 november 2017: Parnassia Laan van Meerdervoort Loop
Op zondag vindt de 12e editie van Parnassia Laan van Meerdervoort Loop in Den Haag plaats. Je hebt de keuze uit een 5 of de Kids Run. Het parcours van 10km loopt over asfalt, atletiekbaan, duinpaden en het strand. Schrijf je hier in!

Woensdag 8 november 2017: Avondduik Scheveningen
De gemeente organiseert onder het motto ‘Duik in Den Haag’ een speciale avondduik om Den Haag beter als ‘stad aan zee’ te belichten. Duik je mee, wees er dan vroeg bij. De eerste 100 deelnemers krijgen na de duik namelijk een badhanddoek cadeau. Klik hier om je in te schrijven.

Vrijdag 10 november 2017: Klassiek&Wijn – Sinfonia Rotterdam en Simone Lamsma
Sinfonia Rotterdam opent de serie ‘Klassiek&Wijn 2017-2018’ met een spetterend concert in de Nieuwe Kerk met sterviolist Simone Lamsma in de hoofdrol. Het orkest laat zich ook niet onbetuigd met sprankelende vertolkingen van Mozart en Haydn. Haal je tickets nu!

Zaterdag 11 november 2017: Lampionnenoptocht Statenkwartier
De lampionnenoptocht door het Statenkwartier was vorig jaar zo een enorm succes dat een herhaling niet kon uitblijven! De start is om 18.30 uur op het Prins Mauritsplein.

Zaterdag 11 november 2017 t/m zondag 14 januari 2018: Coolevent Scheveningen
In de wintermaanden wordt Scheveningen omgetoverd tot een winter paradijs met o.a. een overdekte schaatsbaan op het Kurhausplein on ICE, de ICE Roetsjbaan en de ICE EXPO op de boulevard. Op 11 november wordt de schaatsbaan feestelijk geopend!

Vrijdag 17 t/m zondag 19 november 2017: Internationaal Whisky Festival
Van vrijdag 17 november t/m zondag 19 november gaan de deuren van de grote kerk in Den Haag voor het jaarlijkse Internationaal Whisky Festival. Helaas zijn de tickets al uitverkocht!

Vrijdag 17 t/m zondag 19 november 2017: The Hague Judo Grand Prix
De beste en talentvolste judoka’s van de wereld komen dit jaar naar Den Haag voor The Hague Grand Prix! Van 17 t/m 19 november 2017 strijden ongeveer 450 deelnemers uit 70 landen tegen elkaar op de tatami in de nieuwe Sportcampus Zuiderpark.

Zaterdag 18 november 2017: Intocht Sinterklaas Scheveningen/Den Haag
Op zaterdag 18 november 2017 is het weer zover, Sinterklaas keert terug naar Den Haag! De intocht van de goedheiligman vindt dit jaar wederom plaats in Scheveningen. Nadat de stoomboot van de Sint is aangekomen in de tweede binnenhaven, maken de Sint en zijn pieten een gezellige rijtoer door Den Haag.

Zondag 19 november 2017: Papegaaien- en Parkietendag
Op 19 november organiseert Avonturia de Vogelkelder in samenwerking met “Team Bird Symposium” de Papegaaien- en Parkietendag met verschillende activiteiten, kraampjes, demo’s, lezingen en speciale aanbiedingen.

Zondag 19 november 2017: Ooievaars Kunst & Cultuurfestival
In het Haagse stadhuis wordt dit jaar voor de vijftiende keer de Ooievaars Kunst & Cultuurfestival georganiseerd. Er is genoeg te doen voor jong en oud: diverse workshops, podiumoptredens, gezellig terras, informatiemarkt en nog veel meer. Het festival is gratis te bezoeken en duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Zaterdag 25 en zondag 26 november 2017: Sintfest
In het weekend van 25 en 26 november is er op die Pier in Scheveningen een groot Sintfeest georganiseerd. Sintfest vindt op beide dagen plaats van 12.00 tot 17.00 uur. Wat er precies allemaal gaat gebeuren is nog een verrassing, maar er gaat zeker niet ontbreken aan suikergoed, livemuziek en toffe activiteiten!

Zaterdag 25 november: Gitaarfestival in De Nieuwe Regentes 
De eerste editie van het Gitaarfestival staat in het teken van 25 jaar Heeres Gitaarbouw, een Haagse gitaarbouwer. Er is een middag- en een avondprogramma dat bestaat uit lezingen, workshops en natuurlijk bijzondere concerten.

Zondag 26 november: Haagse Energiebeurs
Op de Haagse Energiebeurs kunnen bezoekers kennismaken met duurzame bewoners- en bedrijfsinitiatieven in Den Haag. De beurs wordt gehouden in het Atrium City Hall in het stadhuis en is gratis toegankelijk.

Heb jij nog een leuke tip over evenementen in Den Haag? Laat het weten in een reactie hieronder!

Lees ook: Festivals en evenementen Den Haag agenda 2017

 

5753 getoond, 1367 bekeken

One thought on “Activiteiten en evenementen in Den Haag november 2017

  1. In aanloop naar Kerst organiseert de Vincent van Gogh Experience Den Haag op 15,16, 22 en 23 december een wandelarrangement. Na ontvangst met glühwein in het Jan van Goyenhuis wandelen in de voetsporen van Vincent van Gogh door het Oude Centrum, waar de kunstenaar een wereld aantrof die vergelijkbaar was met de verhalen van Dickens.  Na de wandeling laat de gids u de invloed van Dickens op het werk en de gedachtenwereld van Van Gogh in Den Haag zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *