Activiteiten en evenementen in Den Haag oktober 2017

Evenementen in den haag oktober 2017

VISSCH 2016 Foto: Richard Mulder

Het is oktober en dat betekent dat we de zomer nu echt achter ons laten. Gelukkig is er ook deze maand weer voldoende te beleven in onze stad. In de blog activiteiteiten en evenementen in Den Haag oktober 2017 geven we jou weer een mooi overzicht van alle leuke activiteiten in Den Haag.

Vrijdag 6 t/m zondag 8 oktober 2017: VISSCH
Het eerste weeend van oktober staat op Scheveningen de vierde editie van visfestival VISSCH op het programma. Je kunt weer drie dagen lang op de Scheveningse visafslag genieten van al het lekkers dat de Noordzee te bieden heeft.

Vrijdag 6 oktober 2017: Wetenschapsnacht Den Haag
Muziek is overal, dus ook in de wetenschap. Van 21.30 tot 1.00 uur kun je in de bibliotheek aan het Spui aanwezig zijn bij diverse lezingen van wetenschappers en experts tijdens de Wetenschapsnacht 2017. Een van de bekendste gezichten op deze avond is hoogleraar Klinische neuropsychologie Erik Schreder. Hij legt bezoekers uit hoe het kan dat als we muziek horen, we bijna niet stil kunnen zitten en wel moeten gaan bewegen.

Vrijdag 6 oktober 2017: Art The Hague
Ieder jaar komen kunstenaars uit binnen- en buitenland naar de Fokkerterminal in de Binckhorst om hun werk te presenteren tijdens Art The Hague. Kunstliefhebbers kunnen hier terecht voor muziek, culinaire activiteiten, design en beeldende kunst.

Zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2017: open ateliers in Haagse binnenstad 
In het weekend van 7 en 8 oktober 2017 openen tientallen Haagse kunstenaars de deuren van hun ateliers. Bij deze ateliers kun je de kunstwerken bekijken, workshops volgen of zelfs een werk kopen.

Herfstopening Japanse tuin: 14 t/m 29 oktober 2017
Van Zaterdag 14 tot en met zondag 29 oktober 2017 is de Japanse tuin op landgoed Clingendael weer geopend voor de jaarlijkse herstopening. Omdat de bloemen en planten die er groeien zo kwetsbaar zijn, zijn deze alleen in deze korte periode te bezichtigen. Wees er dus snel bij, anders moet je wachten tot het voor- of najaar van 2018.

Vrijdag 13 t/m zondag 21 oktober 2017: kinderfestival De Betovering
In de herfstvakantie is het traditiegetrouw in Den Haag weer tijd voor het internationale kunstfestival voor kinderen, De Betovering. Op dit festival zijn de mooiste voorstellingen uit binnen- en buitenland voor kinderen van 2 t/m 12 jaar te zien in Den Haag.

Zondag 15 oktober 2017: Marché Royal
Het Hofkwartier in Den Haag komt in Franse sferen met de Marché Royal. Op deze Franse markt kun je genieten van Franse muziek, culinaire verrassingen, meedoen met workshops of een heuse oldtimershow bekijken.

Zaterdag 21 oktober 2017: Museumnacht Den Haag 
Op zaterdag 21 oktober openen veel Haagse musea de deuren buiten de gebruikelijke openingstijden. Het is dan tijd voor de Museumnacht Den Haag 2017.

Zaterdag 28 oktober 2017: MuteSounds Festival
Op zaterdag 28 oktober is de Pier op Scheveningen het decor voor MuteSounds 2017, een festival waar doven, slechthorenden en horenden elkaar ontmoeten. Op MuteSounds 2017 beleef je de wereld met al je zintuigen. Zo kun je gebarentaal leren, lasergamen, bubblevoetballen, een yogasessie volgen of aanwezig zijn bij theateroptredens van dove en horende artiesten.

Heb jij nog een leuke tip over evenementen in Den Haag? Laat het weten in een reactie hieronder!

Lees ook: Festivals en evenementen Den Haag agenda 2017

8459 getoond, 2472 bekeken

3 thoughts on “Activiteiten en evenementen in Den Haag oktober 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *