Activiteiten en evenementen in Den Haag september 2017

Richard Mulder_Prinsjesdag 2016

Foto: Richard Mulder

De zomervakantie is helaas voorbij en dagen worden korter, maar niet getreurd want september in Den Haag zit bomvol leuke feesten, evenementen, activiteiten en festivals. Kijk hieronder voor een overzicht van de leukste activiteiten en evenementen in Den Haag voor de maand september 2017. Waar ga jij in je vrije uurtjes naartoe?

Embassy Festival (vrijdag 1 en zaterdag 2 september)
Embassy Festival heeft net als elk jaar een kleurrijk programma. Twee dagen lang worden er voorstellingen gegeven door artiesten afkomstig vanuit de hele wereld. Natuurlijk kan je hier ook lekker eten en worden er diverse activiteiten voor de kids georganiseerd. De toegang van het festival is gratis en vindt plaats op het Lange Voorhout in Den Haag.

Haags Uit Festival (vrijdag 1 t/m zondag 3 september)
Tijdens de 45e jubileum editie van het Haags Uit Festival in het eerste weekend van september wordt een omvangrijk programma gepresenteerd met gratis muziekoptredens van zowel nationale als internationale topmuzikanten, (straat)theater, cabaret, een dansfeest met DJ’s, miniworkshops, hapjes & drankjes en nog veel meer!

Art & Fashion Event (vrijdag 1 t/m zondag 3 september)
In het weekend van 1,2 en 3 september vindt de Art & Fashion Event 2017 plaats in het centrum van Den Haag. Het evenement draait om high-end fashion, kunst, design, culinair genieten en muziek. De activiteiten zijn te vinden in de Heulstraat, Hoogstraat, het Noordeinde en de Plaats.

Open dag BuurtBoerderij De Nijkamphoeve (zaterdag 2 september)
Op zaterdag 2 september organiseert BuurtBoerderij De Nijkamphoeve een open dag met Rad van Fortuin. Er zijn allerlei leuke activiteiten voor de kids georganiseerd en met de Rad van Fortuin zijn er geweldige prijzen te winnen. De boerderij is open van 12.00 tot 16.00 uur.

Foodtruck Festival TREK (donderdag 7 t/m zondag 10 september)
De vierde editie van het Foodtruck Festival Trek in het Haags Westbroekpark staat in het teken van lekker eten, live muziek en theater. Vier dagen lang worden er vanuit de foodtrucks bijzondere gerechten geserveerd. Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk. Kom het proeven!

AH Sportfestijn Zuiderpark (zaterdag 9 en zondag 10 september)
Het AH Sportfestijn is een tweedaags evenement waar bezoekers kennis kunnen maken met zo’n 50 sporten, waaronder: hockey, voetbal, tennis, boksen op muziek, suppen, sportvissen, klimmen en boulderen, schaken en 3 x 3 basketbal. Voor dit evenementen moet je een kaartje kopen!

Open Monumentendag Den Haag (zaterdag 9 en zondag 10 september)In het 2e weekend van september worden er in Den Haag meer dan 80 monumenten opengesteld voor publiek. Neem een gratis rondleiding of doe mee aan een bijzondere activiteit! De monumenten die meedoen kan je herkennen aan de BankGiro Loterij Open Monumentendag-vlag. In deze brochure staan alle monumenten die je in onze gemeente kan bezoeken.

Parking Day Den Haag (vrijdag 15 september)
Parking Day is een internationaal fenomeen, een jaarlijks terugkerende interventie waarbij wereldwijd bewoners, initiatieven, creatieven, ontwerpers en kunstenaars, voor één dag parkeerplekken ombouwen tot kleine publieke parken.

Prinsjesdag (dinsdag 19 september)
Op de derde dag van september is er altijd veel te zien en te doen in Den Haag. Tijdens Prinsjesdag worden er elk jaar bijzondere activiteiten georganiseerd. Kijk hier voor een overzicht van de activiteiten van vorig jaar.

Vlieger Festival Scheveningen (zaterdag 23 en zondag 24 september)
Tijdens de vliegerfeest in Scheveningen zullen vliegeraars uit binnen- en buitenland een groot spektakel neerzetten.

Rrrollend Den Haag Lange Voorhout (vrijdag 22 t/m zaterdag 24 september)
Rrrollend komt weer naar Den Haag. De laatste editie van dit jaar vindt plaats op het Lange Voorhout met meer dan 20 foodtrucks. Naast het eten is er ook gezorgd voor een uitlopend muzikaal- en kidsprogramma.

Heb jij nog een leuke tip over evenementen in Den Haag? Laat het weten in een reactie hieronder!

Lees ook: Festivals en evenementen Den Haag agenda 2017

7020 getoond, 2198 bekeken

4 thoughts on “Activiteiten en evenementen in Den Haag september 2017

  1. In de brochure van de gemeente Den Haag wordt volkomen terecht Buitenplaats Ockenburgh genoemd, maar tijden en programma kloppen niet. Er zijn rondleidingen in de aan de buitenkant al prachtig gerenoveerde villa (10.00 uur, 11.30 uur, 13.30 uur) en in het door Scouting De Rimboejagers in gebruik genomen Chalet Ockenburgh (11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur). Verder verzorgt het Zuid-Hollands Landschap enkele wandelingen over het landgoed (11.30 uur, 12.30 uur, 13.30 uur) en geeft de tuincommissie een toelichting bij de op basis van historisch onderzoek ontworpen moestuin (11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur). Deelname is gratis. https://www.buitenplaatsockenburgh.nl/activiteiten/open-monumentendag/

  2. ik mis St lucas op locatie van 9 September tot 1 Oktober. hedendaags realisme expositie aan de Korte Vijverberg 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *