AD Oliebollentest 2017: hoe heeft Den Haag het dit jaar gedaan?

Foto: Pixabay (rechtenvrij)

Foto: Pixabay (rechtenvrij)

Vandaag, donderdag 28 december 2017, zijn de resultaten van de AD Oliebollentest 2017 openbaar gemaakt. Dit jaar is het wel iets anders gegaan dan normaal en hebben de oliebollenbakkers geen cijfer ontvangen. Er is natuurlijk nog wel een ranglijst: de top 75 van Nederland.

Waar eet je volgens het AD de beste oliebollen in Den Haag? En op welke plaats staan de Haagse oliebollenbakkers in de ranglijst? We hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet.

Haagse resultaten AD Oliebollentest 2017
Twee Haagse oliebollenkramen zijn dit jaar geëindigd in de top 75 van de AD test. Dit zijn er helaas niet veel, maar we weten ook niet hoeveel er deze keer meegedaan hebben. Je kan natuurlijk altijd zelf op onderzoek uit! Hier vind je een lijst met oliebollenkramen in Den Haag. Hieronder op volgorde van hoog naar de laag de beoordeling van de AD jury.

Gebakkraam Vermolen (Frederik Hendriklaan/Willem de Zwijgerlaan)
Plaats op ranglijst: 23
Juryoordeel: Volop lof voor wat iemand omschrijft als een ‘echte ouderwetse oliebol’. De smaak van de vulling wordt geroemd. Alleen de knapperigheid van de korst is nog een verbeterpuntje.
Gewicht (gram): 86
Vet in %: 8,76

Oliebollenkraam John Vermolen (Oudekustlijn Ypenburg)
Plaats op ranglijst: 59
Juryoordeel: Wat je noemt een bol met potentie. Valt overwegend in goede aarde. Hoog smaakgehalte. De korst mag wel iets krokanter en een beetje meer luchtigheid kan ook geen kwaad.
Gewicht (gram): 94
Vet in %: 6,83

Winnaar AD Oliebollentest 2017
De beste oliebol van 2017 haal je volgens het AD bij Bakkerij Klootwijk in Rotterdam. Elk jaar kwamen ze dichtbij en deze keer toch eindelijk de hoofdprijs! De volledige uitslag van de AD Oliebollentest 2017 is hier te bekijken.

Waar haal jij dit jaar (de lekkerste) oliebollen voor oud en nieuw? Laat het weten in een reactie.

2338 getoond, 831 bekeken

One thought on “AD Oliebollentest 2017: hoe heeft Den Haag het dit jaar gedaan?

  1. Volgens mij zijn er oliebollen van veel meer dan 75 zaken/kramen getest, maar heeft het AD de Top 75 gepubliceerd. Zoals het AD zelf aangeeft: In de 25ste AD Oliebollentest brengen we de 75 beste oliebollenbakkers in kaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *