ADO – AJAX: goede 2e helft levert punt op

Zondagmiddag 17 september 2017 stond het 3e thuisduel van dit seizoen voor ADO op het programma. Na de winst in Tilburg is het aan ADO om de eerste punten in eigen stadion te gaan pakken. En dat moet dan gebeuren in het beladen duel tegen Ajax. De statistieken uit het verleden laten zien dat de Amsterdammers het vaak moeilijk hebben in de Hofstad.

1e helft rommelig aan beide kanten
De 1e helft was niet van een hoogstaand niveau. Er was voor beide ploegen veel balverlies vooral door slordig voetbal op het middenveld. Ajax had wel de betere kansen, maar het bleef lang 0-0. Uit het niets was daar dan toch Veldman die vrij kon inkoppen uit een vrije trap in de 28e minuut. ADO hield daarna stand tot aan de rust en dus bleef het 0-1.

Fel ADO zorgt voor de gelijkmaker
De 2e helft was ADO duidelijk feller. Met een beetje geluk bleef het 0-1 omdat Ajax een grote kans op de lat zag uiteenspatten. ADO kreeg meer kansen en je zag het zelfvertrouwen van de Hagenezen groeien. Ook op de tribunes voelde je het: die 1-1 hangt in de lucht. In de 71e minuut werd de Haagse Bluf uiteindelijk beloond met een mooie gelijkmaker van Johnson. Met dank aan superkeeper Zwinkels bleef dat ene punt in Den Haag. De ene redding na de andere zorgde voor wanhoop bij Ajax. En zo ontplofte het stadion na het laatste fluitsignaal van Bas Nijhuis. Een feesie in Den Haag!

2352 getoond, 57 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *