ADO Den Haag – Fortuna Sittard: de eerste drie punten zijn binnen!

Op vrijdagavond 24 augustus 2018 speelde ADO opnieuw thuis tegen een promovendus: Fortuna Sittard. Op papier een makkie, maar er werd al eerder thuis tegen Emmen verloren. Deze slechte seizoenstart werd doorgezet met een 4-2 nederlaag in Almelo tegen Heracles. Vorig seizoen verloor ADO de eerste vier duels en werd uiteindelijk zevende. Dus een slechte start zegt niet alles. Tijd voor een terugblik op ADO Den Haag – Fortuna Sittard.

ADO Den Haag - Fortuna Sittard wedstrijdverslag 3-1

El Khayati scoorde 2 goals. Archieffoto: Richard Mulder

ADO in eerste helft effectief
Het begin van de wedstrijd was wat afwachtend van beide teams. Het eerste kwartier was vooral vermakelijk tussen de supportersgroepen. Het volle uitvak van Fortuna uit Sittard kleurde ook groen-geel. En er werd vrolijk heen en weer gezongen. Super sfeervol!

ADO kwam na een kwartier wat meer in het spel en was heel effectief. De eerste kans was namelijk direct raak. Het was Beugelsdijk die na drie maal doorkoppen de bal hard naar voren peerde vanaf eigen helft. Deze harde trap bleek een assist te worden op Lorenzen. Die aarzelde vlak voor de keeper van Fortuna niet. Hij schoot de 1-0 goed binnen in de 21e minuut. Hooi was ook goed bezig in deze wedstrijd. Echt een handenbinder voor de Limburgse verdediging. Dat leverde ADO een penalty op die lekker werd binnengeschoten door El Khayati. Zo kwam de stand op 2-0 in de 42e minuut.

1e driepunter is binnen
In de tweede helft had Fortuna wat meer kansen met gevaar op een tegendoelpunt. Toch was het ADO dat de spaarzame kansen goed benutte. Hooi wist via Lorenzen opnieuw El Khayati te bereiken. Hij schoot de 3-0 tegen de touwen. Wat een luxe! Er was zelfs nog een kans op 4-0 voor weer El Khayati.

Hooi wist voor de tweede keer dit duel een penalty te krijgen. Dit keer redde de keeper de inzet van El Khayati. Tot slot wist Semedo van Fortuna nog een doelpunt te maken voor de Limburgers. De bal leek houdbaar voor ADO-keeper Groothuizen, maar rolde toch onder hem door. Zo eindigde ADO Den Haag – Fortuna Sittard in een 3-1 overwinning voor ADO.

Volgende week wacht Excelsior en sleept ADO hopelijk de eerste uitzege binnen. Met 3 punten uit 3 wedstrijden is de start beter dan vorig seizoen. Voor een zevende plek ligt ADO dus nog mooi op schema.

 

1469 getoond, 48 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *