ADO Den Haag – Vitesse 8 februari 2018: ‘Op het nippertje’ (foto’s)

Foto: Richard Mulder

Foto: Richard Mulder

Op donderdagavond 8 februari 18.30 uur speelde ADO thuis tegen Vitesse. Het was aardig druk onderweg, omdat de gewone avondspits zich mengde zich met de supporters die onderweg waren naar het stadion. Met handschoenen, een sjaal en hopelijk doelpunten voor ADO komen we deze winteravond vast warm door.

1e helft in evenwicht
Aan het begin van de 1e helft kwam ADO goed uit de startblokken. Het waren Johnsen, Falkenburg en Becker die een paar prima kansen konden creëren. De bezoekers uit Arnhem waren ook nog even gevaarlijk met Linssen. Naarmate de eerste helft vorderde, leek het duel echter meer een zomeravond wedstrijd te worden. Het tempo ging omlaag en de ruststand bleef steken op 0-0.

Becker in 2e helft beslissend
In de 53e minuut was daar ineens die enorme kans voor ADO. Door knap werk van Meijers kreeg ADO balbezit vlak voor het eigen doelgebied. Via El Khayati kreeg Becker vleugels. De verdedigers van Vitesse hadden het nakijken. Eenmaal bij doelman Pasveer aangekomen bleef Becker koel en schoot beheerst binnen: 1-0 voor ADO.

Na de vroege voorsprong in de tweede helft lukte het ADO niet om de tweede goal te maken. Het scenario van de twee eerdere 1-1 gelijke spelen (VVV thuis en Heracles uit) leek weer waarheid te worden. Gelukkig kon Vitesse ook maar een keer echt aanspraak maken op een doelpunt. Goed voor ADO dat Castaignos de bal volledig verkeerd raakte toen hij oog-in-oog met doelman Zwinkels stond.

Plek 8 met 31 punten
Na de twee gelijke spelen en het verlies in de Kuip, was het weer eens lekker om met de volle buit naar huis te gaan. ADO staat na het duel tegen de Arnhemmers op de achtste plek met 31 punten. Er waren seizoenen dat ADO dit pas aan het eind van de rit presteerde. Voor begin februari dus een super aantal punten!

Zie hieronder het fotoverslag, gemaakt door Richard Mulder, van de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Vitesse.

 

1525 getoond, 80 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *