ADO Den Haag Vrouwen pakken de dubbel

Met strijd, aanvallend voetbal en heel veel spelvreugde hebben de ADO Den Haag Vrouwen vanmiddag de KNVB Beker gewonnen door in eigen huis met 5-2 van VVV te winnen. Een unieke prestatie, omdat ADO Den Haag dit seizoen ook al landskampioen in de Eredivisie Vrouwen werd.

Ondanks het zomerse weer waren er 2.000 trouwe fans naar het Kyocera stadion gekomen om de ploeg van coach Sarina Wiegman aan te moedigen. Aan niets was te merken dat de ADO Den Haag Vrouwen er al een lang seizoen op hadden zitten. De speelsters waren gretig en lieten zelfs met dit warme weer verzorgd en aanvallend voetbal zien.

ADO Den Haag Vrouwen winnen beker in Kyocera-stadion

Doelpuntenfestijn
In de eerste helft golfde het spel op en neer, maar het was ADO Den Haag dat binnen 20 minuten op een verdiende 2-0 voorsprong kwam door goals van de aanvallers Lisanne Grimberg en Renate Jansen. Daarna had ADO Den Haag legio kansen om verder uit te lopen, maar op slag van rust maakt juist VVV een knappe aansluitingstreffer. In de tweede helft kwam ADO Den Haag weer vol uit de startblokken wat resulteerde in de snelle 3-1 door wederom spits Lisanne Grimberg. Toch was het VVV dat profiteerde van een  foutje bij ADO Den Haag en de 3-2 scoorde. Aanvoerder Jill Wilmot toonde de veerkracht van een kampioen en scoorde direct uit de aftrap de verlossende 4-2. ADO Den Haag kwam daarna niet meer in gevaar en toen invalster Eshly Bakker vlak voor tijd nog de 5-2 mocht aantekenen, was het feest compleet.

Champions League
Naar aanleiding van het landskampioenschap én de bekerwinst werden alle speelsters en de staf na afloop van de wedstrijd gehuldigd door Wethouder Sport uit Den Haag Karsten Klein. Klein roemde de wijze waarop ADO Den Haag het vrouwenvoetbal op de kaart heeft gezet in Den Haag, maar ook in Nederland. ADO Den Haag trad aan met drie internationals en is ten opzichte van vorig jaar aanzienlijk gegroeid. De speelsters zijn fitter, sterker en het niveau is zichtbaar omhoog gegaan onder leiding van Sarina Wiegman, zelf 104-voudig international. Als beloning voor het kampioenschap mag ADO Den Haag volgend seizoen deelnemen aan de UEFA Champions League. De CL finale voor vrouwen werd vorige week trouwens voor 50.000 toeschouwers (!) gespeeld en gewonnen door Olympique Lyonnais uit Frankrijk. Vrouwenvoetbal leeft dus en na de zomer mag ADO Den Haag wederom Europa in!

ADO Den Haag Vrouwen winnaar KNVB beker 2011-2012

KNVB Beker finale: ADO Den Haag Vrouwen - VVV Vrouwen 5-2

ADO speelster vieren de overwinning

Sheila van den Bulk.


Bron foto’s:
http://adodenhaag.nl

2 thoughts on “ADO Den Haag Vrouwen pakken de dubbel

  1. Echt een super seizoen voor de ADO-vrouwen. Bij deze van harte gefeliciteerd! Het is wel erg jammer dat het Haagse publiek het lieten afweten. De aanwezige 2000 toeschouwers hebben een leuke wedstrijd gezien. VVV voetbalde leuk mee en waren regelmatig zeer gevaarlijk voor het ADO-doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *