14 april 2018: ADO-FC Twente met 2-1 op koers voor play-offs (foto’s)

Foto: Richard Mulder

Foto: Richard Mulder

Zaterdagavond 14 april 2018 speelde ADO de één na laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Twente. De bezoekers uit Enschede moesten winnen om directe degradatie te ontlopen.

Traag ADO in 1e helft
De start van ADO was niet best. Het spel verliep in een te traag tempo. Hierdoor kon Twente in de wedstrijd blijven. Jensen zorgde in de 13e minuut zelfs voor een terechte achterstand voor ADO. Hij schoof de bal eenvoudig binnen na een voorzet van Maher. Slap verdedigen van de thuisploeg werd afgestraft.

De 0-1 stand leek ook de ruststand te worden. Immers kon echter de bal van Assaidi ontfutselen en bereikte Johnsen. De top scoorder knalde de bal hard binnen van 20 meter afstand. 1-1 in de blessuretijd.

Met 3 punten play-offs mogelijk
In de 2e helft tapte ADO uit een ander vaatje. Goppel was echt een smaakmaker met mooie acties. Toch duurde het lang voordat ADO de winnende treffer kon maken. Vlak voor het Haags Kwartiertje was er ineens een kanonskogel schot van Kanon. De bal kwam bij Johnsen die met een lob de bal over de keeper wist te tikken. Een mooie 2-1 en de 15e treffer voor Johnsen.

Met deze 3 punten houdt ADO zicht op de play-offs Europa League. Dat moet worden uitgevochten in een direct duel uit in Heerenveen volgende week. En Twente is met deze nederlaag zo goed als gedegradeerd. #twexit

Bekijk hieronder het fotoverslag van ADO Den Haag tegen FC Twente gemaakt door Richard Mulder. Kijk hier voor de actuele stand van de Eredivisie.

1610 getoond, 83 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *