ADO – Feyenoord 2 – 2: wedstrijdverslag en foto’s

Foto: Erwin Treebusch

Foto: Erwin Treebusch

Zondagmiddag 5 november speelde ADO thuis tegen Feyenoord. De regerend landskampioen zit in een moeilijke fase en in Den Haag hebben de Rotterdammers het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Dus optimistisch reden we, met de tram deze keer, naar het stadion. Alle parkeerkaarten waren uitverkocht. Zouden er dan zoveel mollen uit Rotterdam met de auto naar het stadion komen?

Matige 1e helft van ADO maar toch 1-1 rust
ADO speelde een matige 1e helft. Feyenoord begon echter scherp en wist al in de 4e minuut op een 0-1 voorsprong te komen. Jorgensen kopte raak na een voorzet van Nieuwkoop. Ondanks de matige 1e helft kwam ADO toch op 1-1 door een fraai doelpunt van Meijers. Een slim en snel genomen vrije trap ging daaraan vooraf. Feyenoord kon de bal vervolgens niet goed wegwerken uit de 16 en na goed combineren schoot Meijers binnen in de 44e minuut. Een mooi moment vlak voor rust.

ADO kan voorsprong niet vasthouden in 2e helft
Na rust was ADO duidelijk feller. Feyenoord werd meer en meer op de eigen helft vastgezet. In de 55e minuut kwam ADO dan ook op een verdiende voorsprong. Het was Kanon die binnen kopte. Dit gaf de Hagenezen nog wat meer zelfvertrouwen en eigenlijk had die 3-1 moeten vallen. Dat gebeurde echter niet en daarmee bleef Feyenoord in de wedstrijd. In de 86e minuut viel geheel uit het niets toch nog de 2-2 door El Ahmadi. In de blessuretijd had Berghuis de bezoekers zelfs nog op een onterechte zege kunnen zetten. Hij had de 2-3 op de schoen. Dat doelpunt viel gelukkig niet. Het bleef 2-2. Op zich prima en over de gehele wedstrijd bekeken wellicht een terechte uitslag. Toch voelt 2-2 na een 2-1 voorsprong als 2 punten verlies.

2190 getoond, 59 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *