ADO stunt tegen PSV en staat twaalfde!

ADO PSV 1-1

Foto: Richard Mulder

Zaterdagavond 15 april 2017 speelde ADO Den Haag thuis tegen PSV. Kan ADO de goede reeks tegen de landskampioen voortzetten? De 2-2 van vorig seizoen met ADO keeper Hansen in de hoofdrol ligt nog vers in het geheugen.

PSV snel op voorsprong
Al na zeven minuten leek een stunt van ADO ver weg. Heel simpel kwam PSV op een snelle voorsprong door een doelpunt van Davy Pröpper. De storm raasde nog circa tien minuten door. En toen de Eindhovense storm ging liggen, kon de thuisploeg uit de schulp kruipen. Dat resulteerde onder andere in een enorme kopkans van Mike Havenaar. Het bleef echter 0-1 met de rust.

ADO vol vertrouwen in de 2e helft
Na de rust had ADO het vertrouwen in eigen kunnen weer herwonnen en kwamen er steeds meer kansen. Vroeg in de tweede helft leek Mike Havenaar de 1-1 te scoren. Hij stond echter buitenspel. Vlak daarna was het weer Havenaar die helaas slap inschoot. Een makkelijke prooi voor doelman Zoet.

Het publiek kreeg steeds meer vertrouwen en spoorde als een echte twaalfde man de spelers nog eens extra aan. Ook trainer Groenendijk ging ‘alles of niets’ spelen met vier spelers voorin. Uit een corner kon Meijers keihard inschieten, maar het was Havenaar die in de rebound de bal kon binnen koppen. Zo werd het 1-1 en was de stunt kort voor tijd een feit.

Na de winst van FC Groningen op PEC Zwolle stijgt ADO door naar plaats 12.

901 getoond, 52 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *